ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ: Από εμάς εξαρτάται

09:31 28/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, έδωσε το σύνθημα για...
ακόμη ένα χρυσό ενόψει του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απέναντι στην Ιταλία.

Ο Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον αποψινό τελικό κόντρα στις Ιταλίδες ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του και για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μορφέσης:

Για τις πιθανότητες
απέναντι στην Ιταλία: «Οποιαδήποτε ομάδα κι αν ήταν στον τελικό έχει τις ίδιες πιθανότητες με την άλλη. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, που κρίνεται πάντα στις λεπτομέρειες, ποιος θα έχει το πιο καθαρό μυαλό, ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, αλλά πολλά εξαρτώνται και από τον παράγοντα της διαιτησίας, που είναι καθοριστικός στο άθλημά μας».

Για το αν παίζει ρόλο το γεγονός πως έχουμε ήδη νικήσει την Ιταλία μια φορά στη διοργάνωση: «Ένας τελικός είναι πάντα ιδιαίτερο παιχνίδι, όποιο αποτέλεσμα κι αν έχει προηγηθεί. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Έχουμε μια καλή προϊστορία με την Ιταλία, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση στο γυναικείο πόλο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη βελτίωση, έπαιξε στον μικρό τελικό στη Σανγκάη, έχει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και γενικά είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος».

Σχετικά με το αν η άμυνα θα είναι το κλειδί: «Η Εθνική ομάδα πάντα έχει ως βάση της την άμυνα. Για να παίξεις όμως καλή άμυνα, πρέπει να ξεκινήσεις από την επίθεση. Να τελειώσεις σωστά την επίθεση για να μη δώσεις δικαίωμα για αμυντική κόντρα, για κάποιο σουτ από λάθος θέση, για κάποιο επιθετικό φάουλ που μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση… Το πιο σημαντικό είναι να πάμε σε οργανωμένη η άμυνα. Πρέπει η άμυνα να είναι πολύ καλή απέναντι στις δύο φουνταριστές της Ιταλίας, που είναι από τις καλύτερες της διοργάνωσης, τη Φρασινέτι και την Καζανόβα. Ελπίζω να μην υπάρξουν πολλές ποινές, αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παίξουμε καλά στον παίκτη λιγότερο».

Για την πολυτιμότερη παίκτρια της Εθνικής μέχρι τώρα: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο, που προσπαθεί να διορθώσει ή να κρύψει τις αδυναμίες της και να εκμεταλλευτεί τα ατού της. Γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι μαζί, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Από την αρχή του τουρνουά δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο για προετοιμασία. Τα τρία ματς που δώσαμε στο ‘Θέτις Cup’ μάς έκαναν καλό. Μεγάλος στόχος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο και να περάσουμε στο προολυμπιακό τουρνουά. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Η ομάδα βρήκε τη φόρμα της την κατάλληλη στιγμή. Αυτός είναι ο στόχος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και μόνο ότι συμμετέχουμε σε τελικό σε τρίτη συνεχή μεγάλη διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε πολύ περήφανοι που τα τελευταία χρόνια δείχνουμε μια σταθερότητα, κάτι που είναι το πιο σημαντικό σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού».

Για την πρόκριση στο
Keywords
Τυχαία Θέματα