Εθνική, αλλά …ποια Εθνική;

14:10 13/11/2012 - Πηγή: 24wro
Εξι μέρες πριν τη κλήρωση του Ευρωμπάσκετ, ο Νίκος Παπαδογιάννης στρέφει την προσοχή του στην Εθνική ομάδα...
και αναρωτιέται ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ηλία Ζούρου.

ΕΡ.: Βλέπεις τον Σπανούλη να φεύγει απ’ το γήπεδο καταχειροκροτούμενος από τους Μιλανέζους, παρακολουθείς τον Παπανικολάου και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να μην αγωνίζεται ήδη στο ΝΒΑ, απ’ την
άλλη ο Μπουρούσης παραμένει σε εκπληκτική κατάσταση κι ο 12ος παίκτης της Εθνικής το καλοκαίρι στο προ-Ολυμπιακό, ο Μαυροειδής είναι αλάνθαστος. Ακούς απ’ τα ανοιχτά μικρόφωνα τον Σκαριόλο να δίνει οδηγίες κόουτς σχολικής ομάδας και αναρωτιέσαι τι στην ευχή πήγε στραβά κι η εθνική αποκλείστηκε απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες; (Fremendog)

ΝΙΚ.ΠΑΠ.: Η ομάδα πήγε στο Προολυμπιακό τουρνουά ανέτοιμη σωματικά και πνευματικά, με προετοιμασία 10 ημερών στα πόδια των διεθνών, ελάχιστες προπονήσεις και το πρόσθετο βάρος του υπερατλαντικού ταξιδιού της. Τρία από τα σημαντικότερα στελέχη της, οι Μπουρούσης, Ζήσης, Φώτσης, έπαιζαν στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος μέχρι τα μέσα Ιουνίου και δεν πρόφτασαν να πάρουν ανάσα. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν τραυματίας και ανήμπορος να προσφέρει. Ελειψε, πάντως, ένα στιβαρό χέρι στα αποδυτήρια και στο ξενοδοχείο.

ΕΡ.: Διαφωνώ με τη στήριξη που προσέφερες στον Ηλία Ζούρο μέσα από τα κείμενά σου (Β.Δασ., Θεσσαλονίκη)

ΝΙΚ.ΠΑΠ.: Δεν ήταν τόσο στήριξη, όσο συμπαράσταση στην άδικη στοχοποίησή του. Όπως εξήγησα και πιο πάνω, οι δυσκολίες ήταν εν πολλοίς αντικειμενικές. Και πολλαπλασιάστηκαν από την απουσία σημαντικών παικτών, όπως οι Σχορτσανίτης, Κουφός. Ελλείψει του κατάλληλου χρόνου για μία σωστή προετοιμασία (όπως αυτή που έφερε την καλή παρουσία στο Ευρωμπάσκετ του 2011), ο Ζούρος προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει στην Εθνική τη συνταγή που έκανε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης, ποντάροντας στα κοινά πρόσωπα: Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη. Αποδείχθηκε ελαττωματική η πυξίδα και λανθασμένος ο υπολογισμός, αφού υπέσκαψε την αμυντική λειτουργία που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της Εθνικής όλα αυτά τα χρόνια. Για να το πω διαφορετικά, παίκτης κλειδί του περυσινού Ολυμπιακού δεν ήταν ο Παπανικολάου, ούτε ο Πρίντεζης, αλλά ο Ντόρσεϊ. Εδώ εντοπίζεται η αστοχία και η τεχνική ευθύνη του Ηλία Ζούρου. Όπως μου έλεγε μετά το Προολυμπιακό ένας από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές, και επιτρέψτε μου την άκομψη διατύπωση, «προσπαθήσαμε να νικήσουμε τους μαύρους με μαύρικο μπάσκετ». Εάν η ομάδα προσπερνούσε τον σκόπελο του Καράκας, θα διεκδικούσε -πιστεύω- διάκριση στο Λονδίνο.

ΕΡ.: Υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τον προπονητή της Εθνικής. Θα ναι κάποιος νέος, φιλόδοξος; (Σφαιρόπουλος, Παπαχατζής, Ιτούδης) Θα ναι κάποιος έμπειρος σαν δάσκαλος; (Μίσσας, Καλαφατάκης, Αλεξανδρής) Θα ναι κάτι άλλο; Είναι πάντως μεγάλη ευκαιρία για ξέσπασμα του ελληνικού μπάσκετ μέσω της Εθνικής. Εχουμε εξαιρετικό υλικό. (Εκπαιδευτικός από Β.Ελλάδα)

ΝΙΚ.ΠΑΠ.: Η ειδησεογραφία των τελευταίων ωρών μιλάει για προβάδισμα του Κώστα
Keywords
Τυχαία Θέματα