Έσωσαν την τουριστική παρτίδα οι γείτονες

16:20 11/9/2011 - Πηγή: 24wro
Μεγάλη προσέλευση τουριστών από τα Βαλκάνια...
Με κοινό παρονοµαστή την αύξηση των τουριστών από το εξωτερικό και κυρίως από τις βαλκανικές χώρες, τη Ρωσία και το Ισραήλ, οι προορισµοί της Βόρειας Ελλάδας κάλυψαν εφέτος το «κενό» των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν οι µεγάλοι απόντες της περιόδου.

Ο εισερχόµενος τουρισµός στήριξε τους τουριστικούς προορισµούς της Μακεδονίας, µε τις διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόµιο της Θεσσαλονίκης
να εµφανίζουν άνοδο 11,95% το οκτάµηνο, αλλά και χάρη στην εύκολη οδική πρόσβαση.

Χαρακτηριστικό ωστόσο της σεζόν ήταν οι χαµηλές τιµές λόγω των µειώσεων που έγιναν και εφέτος, καθώς και η µικρότερη διάρκεια παραµονής.

Στη Χαλκιδική «ικανοποιητικά» εξελίσσεται η τουριστική περίοδος, µε τις διανυκτερεύσεις να αυξάνονται κατά 5%-7% και τα έσοδα να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα ως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», η στασιµότητα που παρατηρείται στα έσοδα οφείλεται στις µικρές καταναλώσεις (extra), καθώς και στην «πολιτική τιµοκαταλόγου» για την προώθηση της Χαλκιδικής, µε τις τιµές να έχουν µειωθεί κατά 10% σε σχέση µε πέρυσι.

Αισθητή είναι και η µείωση 15% από την ελληνική αγορά, ενώ και η διάρκεια παραµονής έχει περιοριστεί στο µισό, από επτά ως δέκα ηµέρες σε τρεις ως πέντε ηµέρες. Εντυπωσιακή είναι η αύξηση από τη Ρωσία, η οποία στη Χαλκιδική φθάνει το 50%, ενώ οι σέρβοι επισκέπτες εµφανίζουν άνοδο 20%, αν και η σεζόν τους είναι κατά 20 µέρες µικρότερη. Στα ίδια επίπεδα µε πέρυσι είναι χώρες όπως η Ρουµανία και η Βουλγαρία, ενώ από τη ∆υτική Ευρώπη σταθερή είναι η Βρετανία και µείωση 3%-5% παρουσιάζει η κίνηση από Γερµανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα