Ερντογάν προς Κλίντον: Ο Αγιατολλάχ… καταράστηκε τα πυρηνικά – πιστέψτε τον!

17:43 3/4/2012 - Πηγή: 24wro
Με… θρησκευτικά επιχειρήματα και ως… συνήγορος εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν ενώπιον της κας. Χίλαρυ Κλίντον για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Στη συνάντησή τους προσπάθησε να διασκεδάσει τους φόβους της κας. Κλίντον, μεταφέροντάς της τις διαβεβαιώσεις του Αγιατολάχ Αλί Χομεϊνί ότι έχει εκδώσει… θρησκευτικό διάταγμα, με το οποίο χαρακτηρίζει παράνομα όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής και πρόσθεσε ότι έπρεπε να
τον πιστέψουν. Και αυτό το είπε, αφού πρώτα ο κ. Ερντογάν εξήγησε τις διαφορές μεταξύ των σουνιτών και των σιιτών και αφού πρόσθεσε ότι τα θρησκευτικά διατάγματα που εκδίδουν οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι ιερά για τους σιίτες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας SABAH, το θέμα των πυρηνικών του Ιράν κυριάρχησε στην συνάντηση Κλίντον – Έρντογάν. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιράν στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο Ιρανός πρόεδρος Αχμαντινεζάντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο τουρκικός λαός πάντα υποστήριξαν τις θέσεις του Ιράν στα πυρηνικά και ότι θα πρέπει να διατηρήσουν αυτή την πολιτική. Η δήλωση αυτή προκάλεσε ανησυχία στον Ερντογάν και την ομάδα του, γράφει η εφημερίδα. Έτσι στη συνάντηση με την Αμερικανίδα υπουργό , ο κ. Έρντογάν είπε ότι το Ιράν μετέδωσε διαστρεβλωμένες πληροφορίες ως προς τις θέσεις της Τουρκίας τονίζοντας ότι είναι κατά όλων των πυρηνικών όπλων.
Όμως η κα. Κλίντον μάλλον δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του κ. Ερντογάν για τα… θρησκευτικά επιχειρήματα, αφού φέρεται να εξέφρασε την απορία αφού δεν φτιάχνουν πυρηνικά όπλα, τότε γιατί επιμένουν στην παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου; Το Ιράν, είπε, θα μπορούσε εύκολα να καθησυχάσει τους φόβους της διεθνούς κοινότητας εάν αποδεχότανε τους διεθνείς ελέγχους.
Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά ο κ. Ερντογάν εμφανίστηκε στην κα. Κλίντον ως… ο συνήγορος του.. διαβόλου – (για τους Αμερικανούς)!

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα