Ενέδρα θανάτου για 52χρονο κτηνοτρόφο στα Χανιά

18:34 6/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ενέδρα θανάτου σε έναν 52χρονο κτηνοτρόφο...
εναντίον του οποίου πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές, είχαν στήσει άγνωστοι δράστες, το βράδυ της Πέμπτης, σε αγροτικό δρόμο στα Κεραμειά Χανίων.

Οι δράστες, που πιθανότητα ήταν δύο, πυροβόλησαν το θύμα τους την ώρα που, οδηγώντας το αυτοκίνητο του, βρισκόταν στην έξοδο χωματόδρομου που οδηγεί στο ποιμνιοστάσιό του. Μετά τους πυροβολισμούς το όχημα έπεσε σε βράχο και ανατράπηκε.
Εκείνη τη στιγμή, οι δράστες πλησίασαν, πυροβολώντας από το μπροστινό τζάμι τουλάχιστον άλλες τρεις φορές τον 52χρονο
στο κεφάλι, όπως δήλωσε και ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος το μεσημέρι ολοκλήρωσε την νεκροψία- νεκροτομή στη σορό του κτηνοτρόφου.
«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είχαμε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο, εκ των οποίων οι δύο, στην αριστερή πλάγια θωρακική χώρα, ήταν οι θανατηφόροι, αφού έπληξαν την καρδιά, τους πνεύμονες και το ήπαρ. Ακολούθησαν άλλοι τρεις, που ήταν μεταθανάτιοι, που έπληξαν το κεφάλι και τη δεξιά πλάγια θωρακική χώρα» διευκρίνισε ο ιατροδικαστής.
Η αστυνομία εξετάζει τα αίτια του στυγερού εγκλήματος και από το πρωί, έχει προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων ενώ στο αστυνομικό μέγαρο κλήθηκαν, προκειμένου να καταθέσουν και κάτοικοι της περιοχής.
Δεν αποκλείεται η δολοφονία να οφείλεται σε κτηματικές διαφορές, ενώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο βεντέτας, καθώς, το 1984, το θύμα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει κάτοικο της περιοχής, σε αντίποινα για τη δολοφονία του αδελφού του. Μάλιστα, ο 52χρονος, για την πράξη του αυτή, είχε εκτίσει και ποινή 10ετούς κάθειρξης.
Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα