Ένα Ταμείο που μπορεί να ανοίξει πόρτα δανεισμού για το δημόσιο!

15:46 29/6/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι σήμερα...
και αύριο καρφωμένα στη Βουλή και στο αποτέλεσμα των δύο πολύ κρίσιμων ψηφοφοριών που θα λάβουν χώρα εκεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες κρίσιμες δουλειές στο οικονομικό επιτελείο έχουν διακοπεί εντελώς. Τουλάχιστον, γίνεται προσπάθεια να μην διακοπούν, καθώς ο χρόνος είναι υπερ-πολύτιμος, ακόμα και σε επίπεδο ωρών! Έτσι, πληροφορίες από αρμόδιες πηγές της οδού Νίκης αναφέρουν ότι "προχωρά κανονικά
η σύσταση του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις".
Πρόκειται για το fund που θα δημιουργηθεί, προκειμένου στο χαρτοφυλάκιο του - με δύο λόγια - να περάσει το σύνολο της κρατικής περιουσίας, που είτε θα πουληθεί είτε θα αξιοποιηθεί καθ οιονδήποτε άλλο τρόπο. Με βάση αυτό το πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, το εν λόγω ταμείο, θα μπορεί να εκδίδει τίτλους και εξασφαλίζει ρευστότητα, για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.
Με αυτή θα μπορεί στη συνέχεια είτε να επαναγοράζει μέρος του χρέους, είτε να κάνει ανταλλαγές με παλαιότερα ομόλογα του κράτους, είτε να παρέχει εγγυήσεις για την έκδοση νέων ομολόγων, στο πλαίσιο του απαραίτητου δανεισμού που έχει ανάγκη το χρέος.
  newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα