Εικόνα καταστροφής στη δημοτική βιβλιοθήκη Πατρών

14:36 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ως πνευματικό Κωσταλέξι χαρακτήρισε ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πατρέων Αντώνης Σκιαθάς, τα όσα ...
αντίκρισε σε αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Ειδικότερα, όταν ο κ. Σκιαθάς μπήκε στην αίθουσα, που βρίσκεται πάνω από το αναγνωστήριο, είδε εκατοντάδες στοιβαγμένα βιβλία, που ήταν γεμάτα από ακαθαρσίες περιστεριών, τα οποία έβρισκαν στέγη στην αίθουσα. Επίσης, στο πάτωμα ήταν πεταμένα δεκάδες βιβλία, καθώς και άδεια κιβώτια.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού ανέφερε ότι "η απαξίωση και η καταστροφή σημαντικών βιβλίων, που αποτελούν τμήματα
δωρεών και ιστορικών βιβλιοθηκών, όπως του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, της οικογένειας Κόλλα, κειμηλίων του 19ου αιώνα κ.α.. είναι απαράδεκτα σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ιστορική μας μνήμη".

Ακόμη τόνισε ότι ''είναι αδιανόητο σε έναν χώρο που καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες νέα παιδιά και μελετητές και που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, να υπάρχει μια υγειονομική βόμβα''.

Ο κ. Σκιαθάς, τόνισε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και αν προκύψουν ευθύνες σε πρόσωπα, αυτές θα αποδοθούν. Επίσης, αναμένεται να επισκεφθούν τη δημοτική βιβλιοθήκη στελέχη της υγειονομικής υπηρεσίας, προκειμένου να απολυμανθεί η αίθουσα, ενώ θα ζητηθεί η βοήθεια ειδικών, ώστε να εξεταστεί ο τρόπος που θα μπορούσαν να συντηρηθούν τα βιβλία, τα οποία έχουν υποστεί φθορές.


Keywords
Τυχαία Θέματα