Έγινε... διεθνής φίρμα ο Μπουτάρης

18:18 17/3/2012 - Πηγή: 24wro
Έξω πάει καλά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης...
«Small is beautiful» είπε μεσούσης της οικονομικής κρίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και έσπευσαν οι απεσταλμένοι στη Θεσσαλονίκη των πιο ισχυρών εφημερίδων στον κόσμο να δουν τι ακριβώς εννοεί ένας δήμαρχος στην Ελλάδα
της μιζέριας, των διαδηλώσεων, του γιαουρτώματος, των προπηλακισμών, των καταλήψεων και των δακρυγόνων.

Δημοσιογράφοι από την «Die Zeit», το «Spiegel», τους «New York Times», τον «Observer», τη «Zaman», τη «Hurriyet», τη «Jerusalem Post» και πολλά άλλα ξένα ΜΜΕ φάνηκε ότι διψούν για περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει υγιή αντίδραση στη χειρότερη κρίση που έχει περάσει στην ιστορία της και έσπευσαν να συναντηθούν με τον κ. Μπουτάρη, τους αντιδημάρχους και τους επιτελείς του, έτοιμοι να παρουσιάσουν ό,τι κάτι καλό γεννιέται σε αυτόν τον τόπο από τις στάχτες και τη μιζέρια.
Τι είναι όμως αυτό που προτείνει ο κ. Μπουτάρης και που εντυπωσίασε τους ξένους δημοσιογράφους οι οποίοι αφιέρωσαν ολοσέλιδα σε έγκριτες εφημερίδες για την επιχειρηματική κινητικότητά του; Κατ' αρχήν, η φράση «small is beautiful». Δεν πρόκειται βεβαίως ούτε για ευφυολόγημα ούτε για πολιτική φούσκα, αλλά για μια ρήση που την κάνει πράξη ή μπορεί ο κάθε Ελληνας μέσα στην κρίση να την κάνει πράξη.
«Οι Ελληνες πρέπει να επικεντρωθούν στα μικρά πράγματα που ξέρουν καλά και να τα δημιουργήσουν με πραγματικά άριστο τρόπο, είτε πρόκειται για αμπέλια, για φρούτα, για ελιές και λάδι είτε για φωτοβολταϊκά πάρκα ή για ρεσεψιόν ξενοδοχείων» εξήγησε ο Δήμαρχος.

Με αφετηρία τη φράση αυτή η εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» αφιερώνει εκτενές άρθρο στη χώρα με τίτλο «Η νέα Ελλάδα» και υπότιτλο «Στην Αθήνα ακόμη θρηνούν, αλλά αλλού στη χώρα γεννιούνται επιχειρηματικές ιδέες - ανθίζει νέα ελπίδα».
Το άρθρο, υπογεγραμμένο από τον Michael Thumann, αναφέρεται στις εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών της Οινοποιίας Μπουτάρη, σε ένα νέο ροζέ αφρώδους οίνου με το οποίο, όπως λέει ο κ. Στ. Μπουτάρης, φιλοδοξεί να κερδίσει το κοινό της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας.
Στόχος, όπως επισημένεται, είναι να σταματήσει η ταύτιση του ελληνικού κρασιού με τη ρετσίνα «του έλληνα εστιάτορα της γειτονιάς» και «να εισέλθουν ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές οι εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες». Σύνθημα για το νέο ελληνικό επιχειρηματικό μοντέλο είναι «να κάνουμε πραγματικά σωστά αυτό που μπορούμε να κάνουμε».

Κατά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «στον βαθμό που μπορεί να παρουσιάσεις σε αυτά τα μέσα ενημέρωσης μια πειστική πρόταση όσον αφορά τους προγραμματικούς σου στόχους και τα βήματα που αναλαμβάνεις για να τους υλοποιήσεις, δεν θα σε αντιμετωπίσουν με δυσπιστία, αλλά με ενδιαφέρον και διάθεση να αναδείξουν την περίπτωσή σου».
Ετσι οι γερμανοί αναγνώστες της «Die Zeit» ανακάλυψαν το Γιαννακοχώρι όπου, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, «γεννιέται η νέα Ελλάδα, όπως και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης». Φορείς της είναι εκείνοι οι Ελληνες που δεν ελπίζουν πλέον στο κράτος.<
Keywords
Τυχαία Θέματα