Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου

22:58 17/12/2012 - Πηγή: 24wro
Η «πρύτανης της ανθρωπότητας», η Ντίνα Μανφρεντίνι, που ζούσε...
στην Αϊόβα, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 115 ετών.

Η ιταλικής καταγωγής Αμερικανίδα απεβίωσε μόλις δύο εβδομάδες αφότου κληρονόμησε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σε οίκο ευγηρίας στα προάστια της πόλης Ντε Μόιν, όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια του ιδρύματος, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου της.

Πρώην νοικοκυρά, η Ντίνα Μανφρεντίνι έγινε αργότερα οικονόμος, μια δραστηριότητα που ασκούσε ακόμη ως και την ηλικία των 90 ετών, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (Guinness
World Records). Έμεινε χήρα και ζούσε μόνη της μέχρι τα 110 της χρόνια. Η εργασία και η μετριοπάθεια ήταν τα κλειδιά για τη μακροζωία της, όπως διαβεβαίωσε η οικογένειά της το ίδρυμα Γκίνες.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες την είχε χαρακτηρίσει «πρύτανη της ανθρωπότητας» πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, όταν απεβίωσε η κάτοχος του τίτλου, η επίσης Αμερικανίδα, Μπες Κούπερ που πέθανε στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Η Μανφρεντίνι αφήνει πλέον τη θέση της στον Τζιρεμόν Κιμούρα, έναν Ιάπωνα που γεννήθηκε δύο εβδομάδες μετά από εκείνη, στις 4 Απριλίου του 1897.
Keywords
Τυχαία Θέματα