Δύο αγκάθια για τη Δικαιοσύνη

12:23 1/8/2012 - Πηγή: 24wro
Στο στόχαστρό τους έβαλαν για ακόμα μία φορά οι τροϊκανοί την πολύ αργή απονομή της δικαιοσύνης...
και την περαιτέρω «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος, καθώς τα ζητήματα αυτά αποτέλεσαν -σύμφωνα με πληροφορίες- τα δύο μεγάλα «αγκάθια» στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ανάμεσα στον υπουργό Α. Ρουπακιώτη και σε στελέχη της τρόικας.

Στο στόχαστρό τους έβαλαν για ακόμα μία φορά οι τροϊκανοί»
την πολύ αργή απονομή της δικαιοσύνης και την περαιτέρω «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος, καθώς τα ζητήματα αυτά αποτέλεσαν -σύμφωνα με πληροφορίες- τα δύο μεγάλα «αγκάθια» στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ανάμεσα στον υπουργό Α. Ρουπακιώτη και σε στελέχη της τρόικας.

Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε η λήψη δέσμης μέτρων που σχετίζονται με την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (μέχρι την προσεχή άνοιξη) και του Κώδικα Δικηγόρων (μέχρι τέλος του έτους), το «φιλτράρισμα» των υποθέσεων ώστε να μπαίνουν από την πρώτη στιγμή στο περιθώριο οι πλέον αβάσιμες, οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων σε μεγάλο βαθμό, η ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης και η δυναμική επέκταση της «ηλεκτρονικής δίκης», που τώρα βρίσκεται στα πρώτα της βήματα.

Στη 2ωρη σύσκεψη που έγινε σε καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι της τρόικας Μ. Μορς και Κλ. Μαζούχ επανέφεραν το ζήτημα του «ανοίγματος» του δικηγορικού επαγγέλματος και την καθυστέρηση ολοκλήρωσής του. Το βάρος του υπουργείου πέφτει τώρα στην 3η αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για απλοποίηση των διαδικασιών, αποσυμφόρηση υποθέσεων και επιτάχυνση των αστικών διαφορών. Τα Ειρηνοδικεία, που θα λειτουργήσουν ουσιαστικά ως δικαστήρια α' βαθμού, θα συγχωνευθούν και θα μειωθούν από 300, περίπου στα μισά.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα