Σχέδιο για να βρούμε χρήματα για τον Αύγουστο με επιπλέον έντοκα γραμμάτια. Και σε αυτό πρέπει να πάρουμε την έγκριση της τρόικα!

12:22 1/8/2012 - Πηγή: Olympia
Μετά τη χθεσινή δήλωση Σταϊκούρα ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας βρίσκονται στο όριο και είναι σχεδόν μηδαμινά, ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος είπε στο Reuters, ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιπλέον εκδόσεις εντόκων γραμματίων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της τον Αύγουστο.Σε εξωτερικές υποχρεώσεις, το μόνο που έχει να πληρώσει είναι το ομόλογο της ΕΚΤ, ύψους
3,2 δις ευρώ, που όπως έχει πει και ο ίδιος ο Γιούνκερ, αλλά και πηγές της ΕΚΤ, θα βρεθεί λύση και ίσως δοθεί μια σιωπηρή παράταση ολίγων ημερών ή εβδομάδων, γιατί από τη στιγμή που είναι επίσημος δημόσιος τομέας και όχι ιδιώτης, μπορεί να γίνει πιο εύκολα διακανονισμός και συμφωνία να γίνει απαιτητή η πληρωμή και μετά τις 20 Αυγούστου, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.«Μία από τις επιλογές που εξετάζουμε είναι η έκδοση περισσότερων εντόκων γραμματίων (T-bills)», είπε ο αξιωματούχος. «Συζητούμε το θέμα με τους εταίρους μας. Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση».Η Καθημερινή γράφει σε σημερινό ρεπορτάζ ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την έκδοση εντόκων ύψους 6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, αντί 3-4 δισ. που εκδίδει κάθε μήνα.
Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα