Δραματική η κατάσταση του τουρισμού στη Χαλκιδική

23:03 13/6/2012 - Πηγή: 24wro
Μειώσεις τιμών, που φθάνουν ως και το ...
30% σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά και παροχή πλήθους υπηρεσιών, χρησιμοποιούν....ως δέλεαρ οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων του νομού Χαλκιδικής για να προσελκύσουν τουρίστες, καθώς η μέχρι στιγμής κατάσταση, όπως λένε, «είναι δραματική».

Μάλιστα, επιστρατεύουν ως και τα προσωπικά τους καρνέ για να έρθουν σ' επαφή με τακτικούς πελάτες, σε μία προσπάθεια να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, εν μέσω κρίσης.

Ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής Δημήτρης Χαβδαλής, «ούτε κι αυτό
φαίνεται να είναι αρκετό ώστε να πειστούν οι Έλληνες εκδρομείς να ταξιδέψουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση τακτικού πελάτη από την Αθήνα, ο οποίος είπε πως με τα 350 ευρώ που θα χρειαστεί να δαπανήσει για τη μετακίνησή του από την Αθήνα προς τη Χαλκιδική και αντίστροφα, μπορεί να μείνει σ' ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο, σε κάποια τοποθεσία, κοντά στην πρωτεύουσα.

Η κατάσταση στη Χαλκιδική είναι δραματική, τονίζει ο κ. Χαβδαλής, εξηγώντας πως η πληρότητα αυτή την περίοδο διαμορφώνεται μόλις στο 10%, ενώ για τους επόμενους δύο μήνες οι κρατήσεις καταγράφονται μειωμένες σε ποσοστό άνω του 70%. Κι όλα αυτά, ενώ οι τιμές των δωματίων έχουν πέσει ως και 30% (20-25 ευρώ για τον Ιούνιο και 40-50 ευρώ για τον Αύγουστο).
Keywords
Τυχαία Θέματα