Διπλό μέτωπο φωτιάς στην Κρήτη

10:03 18/7/2012 - Πηγή: 24wro
Σε δύο μέτωπα είναι μοιρασμένες από χθες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, με...
τις φωτιές και στις δύο περιπτώσεις να τέθηκαν τελικά υπό έλεγχο μετά από τις επίμονες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά που ξέσπασε, χθες το μεσημέρι, στο Σφηνάρι Κισσάμου, στην άκρη του δρόμου, σε ξερά χόρτα είναι σήμερα υπό έλεγχο, έχοντας αποτεφρώσει 360 στρέμματα χορτολιβαδικής, 20 στρέμματα δασικής και 20 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Στο σημείο παρέμεναν το πρωί 8 οχήματα της Πυροσβεστικής,
16 άνδρες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ μετά τις 09.00 παρέμενε προληπτικά ένα όχημα. Για τη φωτιά αυτήδεν υπάρχει ένδειξη για κακόβουλη ενέργεια, με ταυτόχρονες εστίες, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι η πυρκαγιά οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 02.45 τα ξημερώματα, πυρκαγιά στις Λίμνες Αγίου Νικολάου, η οποία ξέσπασε στις 20.35 το βράδυ της Τρίτης. Οι φλόγες έχουν αποτεφρώσει 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος των 7 ατόμων, 10 εθελοντές διασώστες από την περιοχή, αλλά και 2 υδροφόρες του δήμου Αγίου Νικολάου. Ένα όχημα παρέμενε στο σημείο, μετά τις 09.00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους.

Η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει και τρίτο μέτωπο χθες, στην Κουντούρα Χανίων, ωστόσο η φωτιά αυτή κατασβέστηκε, τελικά, στις 20.40, χθες το βράδυ, έχοντας αποτεφρώσει 12 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης ήταν, τέλος, ο απολογισμός φωτιάς στην περιοχή της Γέργερης.

Άνεμοι προβλέπονται και για αύριο, ενώ πιθανότατα θα κοπάσουν την Παρασκευή. Ο βαθμός επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς, σήμερα, στην Κρήτη, είναι στο 3.

cretalive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα