Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα - Απειλούνται κατοικίες

09:33 18/7/2012 - Πηγή: 24wro
Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Αργυρά Αχαΐας. Οι ισχυροί άνεμοι...
που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκεται η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ώστε αν παραστεί ανάγκη, να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Πλατάνι προς τα Σελλά και τα Αργυρά, ώστε να διευκολύνονται τα οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα
στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Εξαιτίας της έντασης της πυρκαγιάς, μεγάλο σύννεφο καπνού έχει καλύψει μέρος συνοικιών της βόρειας Πάτρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι τα ξημερώματα απειλήθηκαν σπίτια εξετάστηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί η περιοχή στα χωριά Σελλά και Αργυρά. Ο κίνδυνος αποσοβήθηκε για τα χωριά αυτά, αλλά η φωτιά πλέον απειλεί το χωριό Πλατάνι, και όπως δήλωσε ο κ. Δημαράς η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από αέρος. Τα δυο αεροσκάφη της πυροσβεστικής που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή δεν επιχειρούν λόγω των ισχυρών ανέμων διευκρίνισε.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα , 10 άτομα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Για τρίτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, καίει δασική έκταση και οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα