Δίνουν 600 ευρώ σε κάθε γιατρό για laptop

00:25 25/8/2011 - Πηγή: 24wro
Μετρητά για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνει το ΙΚΑ στους συμβεβλημένους γιατρούς...
προκειμένου να τους παράσχει κίνητρο να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!

Κάθε γιατρός παίρνει από το ΙΚΑ 600 ευρώ, για να αγοράσει ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύμφωνα με τη λογική του προγράμματος - εν μέσω ύφεσης και με τους περισότερους γιατρούς να διαθέτουν ήδη ηλεκτρονικούς υπολογιστές - η πρακτική αυτή θα στερήσει κάθε δικαιολογία από τους γιατρούς,
για να μην ενταχθούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Το πρόγραμμα που προκαλεί εύλογες απορίες, καθώς το ΙΚΑ ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό ταμειακό έλλειμμα, ωστόσο ο διοικητής του οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό δικαιολόγησε την απόφαση, προκειμένου να επεκταθεί το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης:

ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι το πλέον ισχυρό μέτρο για τον περιορισμό των δαπανών υγείας από τα ταμεία. Το πρόγραμμα θα ενταθεί" είπε ο Ρ.Σπυρόπουλος.

Τόνισε ωστόσο, ότι υπάρχουν γιατροί που εκφράζουν αντιρρήσεις καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα αναλώσιμα για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Σε μία περίοδο που η ύφεση πλήττει την οικονομία και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι γιατροί διαθέτουν ήδη στα ιατρεία τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκφράζονται επιφυλάξεις για αυτή την απόφαση που θα στοιχίσει στον ασφαλισμένο και τον φορολογούμενο πολλές χιλιάδες ευρώ.

Το βεέβαιο πάντως είναι, πως η υπερσυνταγογράφηση και μάλιστα των ακριβότερων φαρμάκων, εκτίναξε στα ύψη τις δαπάνες υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα