ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα για ΝΔ, ανησυχούν για την τρομοκρατία

16:37 26/1/2013 - Πηγή: 24wro
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Rass...
για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», για τις τελευταίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Στη δημοσκόπηση και στο ερώτημα για τη στάση των εργαζομένων στο μετρό που απεργούν, με αφορμή την εξομοίωση των μισθών τους με το ενιαίο μισθολόγιο
στο Δημόσιο, 57,4% των πολιτών διαφωνούν και 5,3% μάλλον διαφωνούν, γεγονός που δημιουργεί μια πλειοψηφία της τάξης του 62,7%. Αντίθετα, συμφωνούν σε ποσοστό 31,7% και μάλλον συμφωνούν 3,5% (συνολικά 35,2%), ενώ μόλις το 2,1% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα της έρευνας για την τρομοκρατία. Στην ερώτηση «μετά τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων, φοβάστε ότι θα αναβιώσει και πάλι η τρομοκρατία στη χώρα», οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 59,7%, αρνητικά 37,1% και δεν απαντά το 3,2%.

Πρωτιά για ΝΔ και ΣαμαράΈνα κρίσιμο προβάδισμα σχεδόν μισής ποσοστιαίας μονάδας αποκτά για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ν.Δ. Οι πολίτες που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση της RASS για τα «Παραπολιτικά» στέλνουν σαφές πολιτικό μήνυμα προς όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου…Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 25,5% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί. Στην τρίτη θέση παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 8,8%. Αμέσως μετά βρίσκονται ΠΑΣΟΚ με 5,3% και ακολουθούν ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,2%, ΚΚΕ με 5,0%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ΛΑΟΣ με 1,6%, Οικολόγοι-Πράσινοι με 1,5%, Ακυρο – λευκό με 2,6% και «άλλο» 2,4%.

epikaira.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα