Δημοψήφισμα για την Ε.Ε. ανακοινώνει ο Κάμερον

08:52 23/1/2013 - Πηγή: 24wro
Την πρόθεσή του να δώσει στους βρετανούς την επιλογή, μέσω δημοψηφίσματος, να...
αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να την εγκαταλείψει αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί, υπό τον όρο ότι θα κερδίσει τις εκλογές
το 2015. Mε την ομιλία του o βρετανός πρωθυπουργός θα τερματίσει μια πολύμηνη συζήτηση σχετικά με την θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοινώνοντας το σχέδιό του για το δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί σε άγνωστο χρόνο στο διάστημα από το 2015 έως το 2018. Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του, που δημοσιοποιήθηκαν από το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού, ο κ. Κάμερον θα πει:

«Ήρθε η ώρα για τον βρετανικό λαό να εκφράσει τη γνώμη του. Είναι καιρός να διευθετηθεί αυτό το ευρωπαϊκό ζήτημα στη βρετανική πολιτική σκηνή». Θα αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του 2015, το συντηρητικό κόμμα υπόσχεται να επαναδιαπραγματευθεί την ένταξη της Βρετανίας στην Ε.Ε..

Ο κ. Κάμερον αναμένεται να πει ακόμη ότι θα προτιμούσε η Βρετανία, η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, να παραμείνει εντός των «27» της Ε.Ε., καθιστώντας σαφές ότι η Ένωση πρέπει να μεταρρυθμιστεί ριζικά.

moneypost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα