Έντονη κινητικότητα στα εθνικά θέματα

08:07 23/1/2013 - Πηγή: 24wro
Έντονη κινητικότητα σε κύρια θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής αναμένεται τους...
προσεχείς μήνες όπως προκύπτει και από τη χθεσινή δίωρη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, έχει ειδοποιήσει τους δυο κυβερνητικούς του εταίρους ότι ο πρωθυπουργός θα
φέρει στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το θέμα της ΑΟΖ, όπου αναμένονται πρωτοβουλίες από την Αθήνα ίσως και αρχές της άνοιξης. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και μαζί του συμφωνούν τόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, ενώ στην κυβέρνηση διαψεύδουν πως υπάρχει διάσταση απόψεων με το υπουργείο Εξωτερικών. Οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν όλα τα δεδομένα, όπως τις διεθνείς συμμαχίες, την αποφυγή της έντασης με τις γειτονικές χώρες και τη δυνατότητα υπεράσπισης της απόφασης που θα ληφθεί εάν η Αθήνα απειληθεί.

Κινητικότητα αναμένεται-όπως προέκυψε και από τη χθεσινή συνάντηση-και στο Σκοπιανό, παρά την πολιτική κρίση που κυριαρχεί και εντείνεται στην γειτονική χώρα, με άγνωστες ακόμα εξελίξεις και που φρενάρει τόσο την πρωτοβουλία Νίμιτς, όσο και την έντονη κινητικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αρμοδίου επιτρόπου Φούλε.

Μάρτιο, πάντως, αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Άγκυρα για τη Διάσκεψη Κορυφής των δυο χωρών, ενώ δεν έχει ακόμα ορισθεί η αντίστοιχη επίσκεψη στο Ισραήλ, παρά τη διάθεση της Αθήνας για παραπέρα προώθηση των σχέσεων με το Τελ Αβίβ.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα