Διαφθαρμένοι οι συνεργάτες του Πούτιν - Μεντβέντεφ;

19:50 9/6/2011 - Πηγή: 24wro
Η πλειονότητα των Ρώσων εκτιμά ότι η εξουσία γίνεται ολοένα και περισσότερο διεφθαρμένη και ότι ο κρατικός μηχανισμός... έχει πάντα έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το 89% των Ρώσων δήλωσε ότι η επιρροή των δημοσίων υπαλλήλων και η «γραφειοκρατία» στη ζωή της χώρας δεν έχει μειωθεί ή αυξηθεί την τελευταία δεκαετία.

Το 52% ανέφερε
ότι η διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό είναι πιο σημαντική από ό,τι στη δεκαετία του '90, ενώ το 36% έκρινε ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

Επιπλέον, το 66% πιστεύει ότι τα συμφέροντα των επιχειρήσεων στο περιβάλλον των ηγετών της χώρας επηρεάζουν «πολύ» ή «αρκετά» τις κρατικές αποφάσεις.

Τέλος, το 13% θεωρεί ότι υπάρχει περισσότερη διαφθορά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, το 4% σε αυτό του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ το 70% πιστεύει ότι το επίπεδο της διαφθοράς είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ έχει ξεκινήσει μία μεγάλη εκστρατεία κατά της διαφθοράς αλλά και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι έχει μικρή επιτυχία.
Keywords
Τυχαία Θέματα