Διαδήλωση με… σανγκρία

00:08 24/5/2012 - Πηγή: 24wro
Έναν πρωτότυπο τρόπο εφηύραν τα συνδικάτα, προκειμένου... να διαμαρτυρηθούν, στο κέντρο των Βρυξελλών, με κύριο αίτημα την ανάπτυξη.

Πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους ένα απεριτίφ σανγκρία, «ώστε να ακολουθήσουν μετά το κοκτέιλ, τα αναπτυξιακά μέτρα», με απόφαση του άτυπου Ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Έτσι με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, συνδικαλιστές από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και βέβαια το Βέλγιο, κάτω από την ομπρέλα
της ευρωπαϊκής συνδικαλιστικής ομοσπονδίας «CES», πραγματοποίησαν αυτήν την κινητοποίηση μόλις 120 μέτρα από το Μέγαρο, όπου γίνεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, ακριβώς την ώρα της προσέλευσης των ευρωπαίων ηγετών.

«Κάποιοι αναφέρονται στην ανάπτυξη στη βάση των ιδεών που διατυπώνει η καγκελάριος Μέρκελ η οποία, όμως, θέλει να φθάσει όσον αφορά την απορύθμιση και την ελαστικότητα στην εργασία ακόμα μακρύτερα, ενώ εμείς προτείνουμε τη βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας, με σεβασμό στο 'καθαρό' περιβάλλον, με ενδυνάμωση της απασχόλησης», τόνισε ο ηγέτης του βελγικού συνδικάτου CSC, κ.Κλοντ Ρολέν.

Προτάθηκε, εξάλλου, «η ΕΚΤ να υλοποιήσει τον πραγματικό ρόλο της», «να υιοθετηθεί το ταχύτερο ο φόρος επί των χρηματο-πιστωτικών συναλλαγών, και να κυκλοφορήσουν τα ευρω-ομόλογα».
Ο γενικός γραμματέας του γαλλικού συνδικάτου «Εργατική Γαλλία (FO)», κ.Ζαν-Κλοντ Μαϊγί, εκτίμησε ότι στην ευρωζώνη, «χλιαρά, τα πράγματα πάνε πλέον προς την ορθή κατεύθυνση».
Keywords
Τυχαία Θέματα