Δεν συναινούν ούτε με τα «σπλάχνα» τους!

17:35 28/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μια δύσκολη εβδομάδα περιμένει την κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση...
του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Μετά την αποτυχία να καταλήξουν σε μια κοινή συναινετική πρόταση, το ΠΑΣΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει πλέον τα «σπλάχνα» της, τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει. Αν και οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού για συστράτευση απευθύνονται προς τα υπόλοιπα κόμματα, είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα προς βουλευτές και στελέχη του Κινήματος.
Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
κάποια μέλη του με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θέσουν θέμα οικονομικού επιτελείου και θα περιγράψουν την πίεση που δέχεται η κοινωνία και την ανασφάλεια που επικρατεί στους κόλπους της. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει τη δύσκολη κατάσταση, να πει για την άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει, αλλά επιπλέον θα προσπαθήσει να ενισχύσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση των στελεχών.
Η μεγάλη μάχη πάντως θα δοθεί την Τρίτη με τους βουλευτές. Όσο και να επιχειρείται παρασκηνιακά από στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου να τους καλμάρουν, οι βουλευτές βρίσκονται «στα κάγκελα». Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα στην πλήρη έκτασή τους. Καρύδης, Αθανασιάδης και Κουκουλόπουλος έχουν ήδη εκφράσει τις ισχυρές τους αντιρρήσεις και έπεται συνέχεια…

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα