Από την 1η Μαρτίου οι κατώτατοι μισθοί μειώνονται κατά 22%

00:52 24/2/2012 - Πηγή: 24wro

Από 1η Mαρτίου θα ισχύσει η μείωση στον κατώτατο μισθό κατά 22% σύμφωνα με...

τις επιταγές του νέου μνημονίου. Όπως ανακοίνωσε από προχθες το star.gr, το υπουργείο Εργασίας διευκρίνισε ότι η μείωση μισθών θα ισχύσει μεν από την αρχή του επόμενου μήνα αλλά παρέπεμψε στους εργοδότες για την εφαρμογή ή όχι του μέτρου τονίζοντας πως «η μείωση είναι
δικαίωμα αλλά όχι και υποχρέωση του εργοδότη».
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης επισήμανε ότι το επόμενο σύντομο διάστημα θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με 20 παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό (μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας) ενώ έχουν ήδη εξαιρεθεί από μείωση το επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το εξωιδρυματικό επίδομα.
Ριζικές ανατροπές στις συμβάσεις εργασίας
Ριζικές ανατροπές φέρνει, εξάλλου, στις συμβάσεις εργασίας η απόφαση για μείωση του χρόνου της μετενέργειας στους 3 μήνες.
Περίπου 360.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα και να δουν μειώσεις μέχρι και 50% στους μισθούς τους αν μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας των κλαδικών, δεν έχει υπογραφεί στους κλάδους τους νέα συλλογική σύμβαση.
Αυτό διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου της νέας δανειακής σύμβασης, μετά τη λήξη της μετενέργειας διασφαλίζεται μόνο ο κατώτερος κλαδικός μισθός και τα βασικά επιδόματα (ανθυγιεινής εργασίας, τέκνων, κλπ).
trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα