ΔΕΙΤΕ: Aυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου!

06:45 17/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ανάμεσά τους και μία ελληνική. Ταξιδέψτε μαζί μας σε γαλαζοπράσινα νερά...
και χρυσαφένιες αμμουδιές...

Παραλία Bondi, Αυστραλία στο νούμερο 10.

Η επιλογή έγινε με βάση τις ψήφους φημισμένων ταξιδιωτικών εκδόσεων (Conde Nast Traveller) και έγκυρων sites (Trip Advisor). Στο 90% πιστεύουμε πως θα συμφωνήσεις. Το ότι περιλαμβάνεται και η Περίσσα από την Σαντορίνη, ίσως να σε κάνει να αναρωτηθείς. Μη δώσεις σημασία, κανείς δεν ξέρει καλύτερα την Ελλάδα
από τους Έλληνες.




Η παραλία Bondi δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό μέχρι το 1982. «Bondi» σημαίνει «νερό που σπάει στα βράχια.raquo;, στη γλώσσα των ιθαγενών Αυστραλών. Και μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία του κόσμου, αλλά αν θέλεις να θαυμάσεις τον ουρανό και να κάνεις αξιόπιστο surf. τότε η διάσημη παραλία της Αυστραλίας είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς.

Negril, στη Τζαμάϊκα στο νούμερο 9.

Διαθέτει χιλιόμετρα λευκής άμμου, κρυστάλλινα νερά και απότομα βράχια. το Negril αρχικά ονομαζόταν Negrilo από τους Ισπανούς στα τέλη του 1400 και κάποτε αποτελούσε τον παράδεισο των πειρατών και των πολεμιστών. Πλέον, καθώς θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, έχει τη φήμη ότι εκπέμπει έναν ...ειρηνικό παλμό: Hippies και ταξιδιώτες από την Αμερική ήταν αυτοί που πρώτοι έκαναν γνωστή την περιοχή τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Πήγαινε μια βόλτα στο Rick's cafe για να θαυμάσεις αυτούς που βουτούν απ' τους βράχους και γιατί όχι να βουτήξεις κι εσύ. Αλλά πρόσεχε: ακόμα και ασφαλείς φαινομενικά βουτιές έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς κι έχουν στοιχίσει τη ζωή αρκετών τουριστών.

Waikiki, στη Χαβάη στο νούμερο 8.





Στα 1800 αυτές οι παραλίες αποτελούσαν τον τόπο διακοπών των βασιλιάδων και παραμένει, αν όχι τόσο αποκλειστικός, αρκετά ακριβός. Τα υγρά εδάφη που αποτελούσαν μεγάλο μέρος της γοητείας του τόπου, στέγνωσαν κι αναπτύχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ώστε να αποτελέσουν το επίκεντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Hawaii. όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει υπέροχα ηλιοβασιλέματα, να κάνει ατέλειωτες ώρες surf.ng και να βγάλει άφθονες φωτογραφίες.


Boracay, στις Φιλιππίνες στο νούμερο 7.






Το κύριο νησί των Boracay είναι τόσο όμορφο που ακόμα κι αυτή που το βρίσκουν σχεδόν αδύνατο να κάτσουν σε ένα σημείο, σίγουρα θα βρουν τρόπο να βολευτούν και να το απολαύσουν. Πρόκειται, επίσημα, για μία από τις πιο όμορφες παραλίες στον Γη, το Boracay είναι τέλειο τόσο για κολύμπι όσο και για καταδύσεις. Η κύρια τουριστική περιοχή, White Beach, είναι στη μία πλευρά του νησιού και οι windsurfers θα πρέπει να διασχίσουν το νησί μέχρι την άλλη πλευρά ώστε να φτάσουν στην παραλία Bulabog. Μια βόλτα στην ψαραγορά για φρέσκα ψάρια, μαλάκια και όστρακα, θεωρείται απαραίτητη. Αν πάλι αναζητάς περισσότερα προς εξερεύνηση, μπορείς να πάρεις το καράβι για το νησί Laurel, που απ
Keywords
Τυχαία Θέματα