Δ.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Το πράσινο διαμάντι

11:31 31/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του ήταν το 2011 για το Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς...
έφθασε στην απόλυτη καταξίωση με τον Παναθηναϊκό.

Έχοντας επικεντρωθεί στα καθήκοντά του στους «πράσινους», τους βοήθησε να φθάσουν στην κορυφή της Ευρώπης και, παράλληλα, έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σάρωσε τα ατομικά βραβεία στην Ευρωλίγκα. Ήταν Σεπτέμβριος του 2010, μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ισπανία στο Μουντομπάσκεττης Τουρκίας, όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική Ελλάδας.
Στο μυαλό του, ξαφνικά, έμεινε μόνο ο Παναθηναϊκός - και η απόφασή του τον δικαίωσε.

Ο αρχηγός των «πράσινων» διένυσε την πλέον επιτυχημένη χρονιά του, καθώς πέραν των δύο τίτλων με τον Παναθηναϊκό(ευρωπαϊκό και ελληνικό πρωτάθλημα) κατάφερε να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, μέλος της καλύτερης πεντάδας, κορυφαίος αμυντικός της σεζόν και πολυτιμότερος παίκτης του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης. «Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος. Για την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και τον κόσμο του Παναθηναϊκού», αρκέστηκε να δηλώσει ο ίδιος για τα κατορθώματά του.

Σε εγχώριο επίπεδο, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Α1, ενώ κατέκτησε διά… περιπάτου τον τίτλο του MVP, καθώς άφησε 39 ψήφους πίσω του το δεύτερο, συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Μάικ Μπατίστ (67 αντίο 28)! Από το Μάιο, η φωτογραφία που τον δείχνει να σηκώνει το κύπελλο της Ευρωλίγκας στον «ουρανό» του «Παλάου Σαν Τζόρτζι» στηΒαρκελώνη δεσπόζει στο ΟΑΚΑ, ως ανάμνηση της κατάκτησης του έκτου ευρωπαϊκού από τους «πράσινους».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όμως, δεν αρκέστηκε στους τίτλους, συλλογικούς και προσωπικούς, το 2011. Στον τελικό του Φάιναλ Φορ, κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ισοφάρισε το ρεκόρ των περισσότερο ασίστ του Τζανίρο Πάργκο. Τον Ιανουάριο του 2011 έσπασε το ρεκόρ των περισσοτέρων ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο κατείχε μέχρι τότε ο Άγγελος Κορωνιός, ενώ το Νοέμβριο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Α1 που ξεπέρασε τις 1.400 τελικές πάσες. Επίσης τον Ιανουάριο, κατάφερε να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα κλεψίματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Δεκέμβριο μπήκε στην κορυφαία δεκάδα των ριμπάουντερ του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται στους υποψήφιους για τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης το 2011 (η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη από τη FIBA Europe), ενώ η ιστοσελίδα στατιστικών in-the-game τον ανέδειξε ως τον πιο πολυδιάστατο παίκτη της τελευταίας δεκαετίας. ΗΕυρωλίγκα του έκανε το 2011 ουκ ολίγα (αποθεωτικά) αφιερώματα, αποκαλώντας τον -μεταξύ άλλων- μύθο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μοναδική μελανό σημείο του 2011, ο τραυματισμός του στον τέταρτο και τελευταίο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 31χρονος γκαρντ γύρισε το πόδι του και δεν κατάφερε να ενισχύσει το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο. Οι συμπαίκτες του, βέβαια, φρόντισαν να καλύψουν το κενό του, α
Keywords
Τυχαία Θέματα