Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Σε πολύ υψηλο επίπεδο το αμυντικό μας σύστημα

18:47 6/4/2012 - Πηγή: 24wro
Την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων...
το υψηλό φρόνημα και την άρτια εκπαίδευση των στελεχών του στρατεύματος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, επιβαίνων της φρεγάτας «Ψαρά» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε σήμερα την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης ταχείας αντίδρασης με την ονομασία «Πυρπολητής», που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Η τελική φάση
της άσκησης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, επεισόδιο ανακατάληψης βραχονησίδας με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού που υποστήριζαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πλοία του Στόλου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε, επίσης, καταρρίχηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων από ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού σε φρεγάτα, ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού και περιστατικό διάσωσης από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο κ. Αβραμόπουλος διαπίστωσε ότι το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και εγγυάται όχι μόνο την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, υπερασπίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια.
Παράλληλα, τόνισε ότι η σημερινή εντυπωσιακή άσκηση ανέδειξε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας «και μάλιστα σε μια εποχή που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι η οικονομική κρίση μάς έχει αποδυναμώσει και αμυντικά. Δεν είναι αλήθεια. Το αντίθετο», σημείωσε.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, προς την οποία, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ευαρέσκεια του.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα