Μπορούμε ανάκαμψη στο τέλος 2013, λέει ο Στουρνάρας

20:43 2/1/2013 - Πηγή: 24wro
«Αισιόδοξος, αν και επιφυλακτικός» εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για το 2013...

«Το '13 έχει τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα. Μετά το δεύτερο εξάμηνο θα δούμε στοιχεία ανάκαμψης. Το ʽ13 είναι δύσκολη χρονιά. Θα αποδειχθεί αν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πορεία προς το γκρεμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας.

Σε
συνέντευξή του στον 'Α 989', αναφερόμενος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 εκτίμησε πως «δεν πήγε άσχημα», σημειώνοντας πως «κάναμε το σημαντικότερο βήμα για τη σωτηρία, έχουμε ήδη καλύψει τα δύο τρία της δημοσιονομικής προσαρμογής», ενώ τόνισε πως «τα επόμενα δύο χρόνια τελειώνουμε».

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων και το 2013, υποστηρίζοντας πως «πετύχαμε αρκετά, περισσότερα από όσα είχαμε θέσει ως στόχους. Πάει αρκετά καλά ο προϋπολογισμός. Σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης έχουμε πλεόνασμα. Προς το τέλος του έτους, τρίμηνο με τρίμηνο, θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης» και πρόσθεσε «διαβλέπω έντονα στοιχεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα βρίσκεται στο τέλος μιας επίπονης δημοσιονομικής προσαρμογής».

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για οφειλές στην εφορία. Πρόσθεσε πως «η φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή είναι μείζον θέμα. Οι έλεγχοι και οι ποινές θα συντελέσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Για το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης τόνισε πως «δεν θα επεκταθεί και πως θα τελειώσει όταν τα πράγματα πάνε καλά και το φορολογικό σύστημα θα παράγει φορολογικά έσοδα».

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα