Ταινίες με σίγουρη συνταγή επιτυχίας

19:49 2/1/2013 - Πηγή: 24wro
Την πεπατημένη και το μία από τα ίδια θα ακολουθήσει το Χόλιγουντ το 2013 καθώς οι εποχές...
δεν επιτρέπουν οικονομικά ρίσκα. Ετσι, η μεγάλη οθόνη θα κυριαρχηθεί από σίκουελ, πρίκουελ αλλά και ριμέικ ταινιών που έχουν σαρώσει στο box office, με προφανή στόχο την επανάληψη του εισπρακτικού φαινομένου.

Συγκεκριμένα, για φέτος έχει προγραμματιστεί η προβολή τριάντα ενός σίκουελ και δεκαεπτά reboots, δηλαδή ταινίες που αγνοούν τυχόν σίκουελ και πιάνουν πάλι την ιστορία μιας ταινίας από την αρχή.
Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ! Στο «μενού» των ξαναζεσταμένων κινηματογραφικών σπεσιαλιτέ της νέας χρονιάς συναντά κανείς το νούμερο 6 των «X-Men» αλλά και του «Fast and Furious», το νούμερο 5 του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» όπως και του «Scary Movie» και του «Paranormal Activity». Κινηματογραφική πρεμιέρα τρίτης τους ταινίας θα έχουν το «Iron Man» και «Hangover», ενώ το πρώτο σίκουέλ τους θα έχουν οι ταινίες «The Muppets», «Gi Joe», «Bad Santa» και «Στρουμφάκια».

Η άρνηση των κινηματογραφικών στούντιο να ρισκάρουν με πρωτότυπα concept έχει να κάνει με μια σειρά από περσινά «στραπάτσα», με πιο χαρακτηριστικό εκείνο της επικών διαστάσεων «πατάτας» «Τζον Κάρτερ». Η ταινία της Disney με budget 200 εκατομμυρίων δολαρίων είχε απογοητευτικά έσοδα και ο πρόεδρός της Ριτς Ρος παραιτήθηκε λίγο μετά. Στράφι πήγαν και τα 220 εκατομμύρια δολάρια του budget της ταινίας «Battleship» με τη Ριάνα για τη Universal Pictures, ενώ η φιλόδοξη ταινία «Cloud Atlas» με τον Τομ Χανκς και τη Χάλι Μπέρι είχε έσοδα μόλις 62 εκατομμύρια δολάρια.

Αντίθετα, η πιο επιτυχημένη ταινία στο box office το 2012 ήταν το «Avengers», που συνδύαζε ήρωες όπως ο Iron Man, ο Captain America και ο Thor τους οποίους είχαν υποδυθεί οι ίδιοι ηθοποιοί σε ξεχωριστές παλιότερες ταινίες. Η ικανότητα των σίκουεελ να βγάζουν χρήματα, όποια και αν είναι η ποιότητά τους, αποδείχθηκε από την ταινία «Taken 2», θρίλερ δράσης με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον, που αν και από τους κριτικούς χαρακτηρίστηκε «για γέλια», στο box office αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από σοβαρό αφού απέφερε 365 εκατομμύρια δολάρια!

Espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα