Μπάρτον εναντίον Ωνάση

11:36 20/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, η Τζάκι Κένεντι και η μονομαχία με τα ρουμπίνια αξίας μισού ...εκατομμυρίου λιρών. «Δεν θα αφήσω αυτόν τον βρωμοέλληνα να με ξεπεράσει», έγραφε με μίσος και ζήλια ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στα ημερολόγιά του που τώρα βγαίνουν στη δημοσιότητα από τη χήρα του Σάλι.

Σε αυτά ο σπουδαίος ηθοποιός, του οποίου η πολυετής σχέση με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ έγραψε ιστορία στα
χρονικά του Χόλιγουντ, τα «βάζει» με τον Έλληνα μεγιστάνα όταν μαθαίνει ότι «ο Ωνάσης έδωσε στην Τζάκι Κένεντι ρουμπίνια αξίας μισού εκατομμυρίου λιρών. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω ένα βρομοέλληνα να με ξεπεράσει. Οπότε ας ξεκινήσει η μάχη των ρουμπινιών. Μπορώ να γίνω τόσο χυδαίος όσο αυτός» έγραφε τον Οκτώβριο του 1968, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σχολίαζε πικρόχολα την κατάληξη της σχέσης του Έλληνα εφοπλιστή με την κορυφαία σοπράνο.

«Μας είπε η Μαρία Κάλλας ότι χώρισε από τον Ωνάση γιατί ήταν πολύ καταστροφικός και αυτό είχε επηρεάσει το τραγούδι της. Προσωπικά τη θεωρώ βαρετή. Παρόλο που μου είχε πει πόσο όμορφα μάτια έχω. Είναι πολύ μόνη μετά τον γάμο του Ωνάση. Θέλει να του αποδείξει ότι με την Τζάκι κέρδισε απλώς μία όμορφη κοσμική, ενώ έχασε μία ιδιοφυία, δηλαδή εκείνη. Προσωπικά, αν είχα την επιλογή κι εγώ την Τζάκι θα διάλεγα. Έχει περισσότερη πλάκα. Και είναι και πιο όμορφη», σημειώνει ο Μπάρτον.

Σε άλλο σημείο ο ηθοποιός εκμυστηρεύεται πως το όνειρό του είναι «να μην ξαναδουλέψω μέρα στη ζωή μου. Θα ήθελα να έχω τον Τζ. Πολ Γκέτι ως μπάτλερ, τον Ωνάση ως Έλληνα σεφ και την Ελίζαμπεθ τόπλες και με μίνι φούστα να με σερβίρει και να με αποκαλεί ‘κύριο’. Η Τζάκι Ωνάση θα μπορούσε να είναι βοηθός της».

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα