Αστυνομικός σε αρχηγό μαφίας: Συγνώμη, δεν μπόρεσα να σταματήσω την ΕΛ.ΑΣ. Θα κάνει ελέγχους

00:19 17/11/2012 - Πηγή: 24wro

​Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λασιθίου αναμένεται να περάσουν ξανά οι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση...

της Κρητικής μαφίας με την πλούσια εγκληματική δράση στους τρεις νομούς του νησιού, καθώς ανοίγει ο κύκλος των απολογιών.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των εμπλεκόμενων συμπεριλαμβάνουν κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμέληματικές κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος.

Οι
πρωταγωνιστές της σπείρας

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι και οι τρεις ένστολοι, οι δύο αξιωματικοί του Λασιθίου και ο ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο που με τη δράση τους διευκόλυναν το συνδικάτο του εγκλήματος.

Οι συνομιλίες των ενστόλων από το Λασίθι με μέλη της συμμορίας έχουν καταγραφεί από τους κοριούς της Αντιτρομοκρατικής και πραγματικά σοκάρουν!

Μόνο «συγχωροχάρτι» δεν ζητά από τον κατηγορούμενο «αρχηγό» του κυκλώματος ο διωκόμενος πλέον αξιωματικός από το Λασίθι.

Σε κάποιες από τις συνομιλίες, οι δύο ένστολοι ενημερώνουν τον «αρχηγό» της συμμορίας ότι η ΕΛΑΣ οργάνωνε επιχείρηση σε χασισοφυτεία.

Μάλιστα ο επίορκος αστυνομικός όχι μόνο ενημέρωσε τον αρχηγό του κυκλώματος για την αστυνομική επιχείρηση που έγινε τον περασμένο Αύγουστο σε αγροτική περιοχή του Λασιθίου, αλλά απολογείται κιόλας που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επιχείρηση που είχε ως στόχο τον εντοπισμό χασισοφυτείας με τη συμμετέχουν αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, του ΤΑΕ Λασιθίου και της ΟΕΑ.

Ο ένστολος προσπάθησε να απολογηθεί στα μέλη του κυκλώματος και στον «αρχηγό» της οργάνωσης για την επέμβαση της αστυνομίας, την οποία δεν κατάφερε να σταματήσει. «Σου ζητώ συγνώμη, δεν μπόρεσα να σταματήσω την ΕΛ.ΑΣ. Θα κάνει ελέγχους, πρόσεχε».

Όσο για τον Ηρακλειώτη ένστολο, καταγράφεται σε ένα τηλεφώνημα να προσπαθεί να πουλήσει ένα όπλο σε ένα μέλος της οργάνωσης, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται στην συνέχεια ότι πουλήθηκε και που.

Αναφορικά με τους τρεις ένστολους αξίζει να σημειωθεί ότι βγήκε ανακοίνωση ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ δόθηκε εντολή να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα