Αρώματα, κλιματισμός και ούλα φταίνε για τις ρινίτιδες

00:20 18/8/2011 - Πηγή: 24wro
Για τις ρινίτιδες που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί... επισημαίνουν ότι δεν ευθύνεται μόνο το κολύμπι στην πισίνα.

Μπορεί τα βακτήρια που υπάρχουν στο νερό και το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανσή του να αποτελούν κύριες αιτίες εμφάνισης ρινίτιδας αυτή την εποχή, όμως οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή και σε άλλες πιθανές αιτίες.

Σε πολλές περιπτώσεις, λοιπόν, μπορεί να ευθύνεται το άρωμά μας, αφού κάποια χημική ουσία του ενδέχεται να ερεθίζει τον ρινικό βλεννογόνο προκαλώντας οίδημα στην περιοχή.

Διαταραχή στις ρινικές κοιλότητες
όμως μπορεί να επιφέρει και το σύστημα κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού, αφού ξηραίνει τον αέρα μειώνοντας την ποσότητα βλέννας που παράγεται από το ρινικό σύστημα. Eτσι, τα βακτήρια βρίσκουν χώρο για να διεισδύσουν στη μύτη και να αρχίσουν την αναπαραγωγή τους.

Για τη ρινίτιδα, όμως, μπορεί να ευθύνεται ακόμα και κάποια μόλυνση των ούλων. Oπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν ένα δόντι της άνω γνάθου μολύνεται, τα βακτήρια μπορεί να εισχωρήσουν μέσω των οστών και να προχωρήσουν προς τις ρινικές κοιλότητες προσβάλλοντάς τις.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η οξεία ρινίτιδα μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό πολύποδων μέσα στα ρουθούνια ή τις ρινικές κοιλότητες, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για μια βακτηριακή μόλυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα