Άρης Σπηλιωτόπουλος: Σ’ αυτές τις εκλογές αναμετριέται η Ελλάδα με τον κακό της εαυτό

18:52 4/5/2012 - Πηγή: 24wro
O Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα 4 Μαΐου στον Ρ/Φ Αθήνα 9,84 στην εκπομπή του Α. Τόλιου μεταξύ άλλων τόνισε:...
«Σ’ αυτές τις εκλογές αναμετριέται η Ελλάδα με τον κακό
της εαυτό»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν συναντήσουμε την κάλπη πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή τη φορά δεν αναμετριέται η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ ή ο δικομματισμός ή οι ιδεολογίες, όπως στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αναμετριέται η Ελλάδα με τον κακό της εαυτό. Δηλαδή αν θέλουμε την Ελλάδα της ευρωπαϊκής προοπτικής ή την Ελλάδα των Βαλκανίων. Πρέπει να επιλέξουμε σε ποια όχθη του ποταμού θέλουμε να πατήσουμε. Και αφού επιλέξουμε την όχθη μετά μπορούμε να επιλέξουμε κόμμα. Πρέπει να ψηφίσουμε με βάση τι Ελλάδα θέλουμε την επόμενη μέρα. Το κάθε κόμμα επιχειρεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τον εαυτό του. Τα μεγαλύτερα κόμματα είναι αυτά που επιχειρούν να συσπειρώσουν φίλους και ψηφοφόρους και να αποδείξουν αν έχουν συνέπεια λόγων και έργων. Τα μικρότερα κόμματα μπορούν να τάζουν οτιδήποτε. Άλλωστε στο ρυάκι του λαϊκισμού υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα που πίνουν νερό.

«Για να υπάρχει σταθερότητα πρέπει να αποφύγουμε τις διπλές εκλογές»

Για να υπάρχει σταθερότητα πρέπει να αποφύγουμε τις διπλές εκλογές. Από τη στιγμή που δεν έχει επιτευχθεί η προγραμματική σύγκλιση των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας θα πρέπει το πρώτο κόμμα, το οποίο κοντεύει να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να πάρει καθαρή εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Το πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι δεν έδωσε λύση σε κανένα λαό»

Η νίκη του Ολάντ θα βάλει σε μεγαλύτερους κινδύνους την Ευρώπη, διότι προεκλογικά αναγγέλλει ότι θα βάλει 75% φόρους στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ξέρουμε ότι το 55% που έβαλε το ΠΑΣΟΚ έκλεισε μόνο πέρυσι 200.000 επιχειρήσεις. Έτσι οι νέοι δίχως να μπορούν να βρουν δουλειά ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στο δημόσιο τομέα γίνονται οικονομικοί μετανάστες. Πιστεύω ότι το κόβει κεφάλι πονάει κεφάλι δεν έδωσε ποτέ λύση σε κανένα λαό. Από τη μια η Μέρκελ κάνει λάθος εξ αιτίας της εμμονής της σε μια σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία. Από την άλλη η «συνταγή Ολάντ» είναι η απόλυτη καταστροφή για το οικοδόμημα της Ευρώπης. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αυτή τη μέση λύση πρέπει να αναζητήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες , προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα