Αποζημιώσεις για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι ζητά ο δήμαρχος Καλαμπάκας

21:42 23/8/2012 - Πηγή: 24wro
Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής ...
Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο, απέστειλε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακκελαρίου, για τις ζημιές που έχει προκαλέσει το πράσινο σκουλήκι στις βαμβακοκαλλιέργειες και καπνοκαλλιέργειες της περιοχής, ζητώντας την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.
Ο δήμαρχος Καλαμπάκας επισημαίνει ότι οι έλεγχοι γεωπόνων του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διαπίστωσαν σημαντικότατες και εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού και καπνού από το πράσινο σκουλήκι,
με αποτέλεσμα να αναμένονται μειωμένες παραγωγές.

Η παραπάνω κατάσταση, σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Σακελλαρίου, “είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, διότι παρά τις έγκαιρες επεμβάσεις των παραγωγών με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση του κόστους καλλιέργειας, δεν κατέστη δυνατός ο έλεγχος των προσβολών, τόσο στην καλλιέργεια βαμβακιού όσο και στην καλλιέργεια του καπνού”. Καταλήγοντας, δε, ζητά από την πολιτεία να ενεργοποιήσει τους κρατικούς μηχανισμούς για την άμεση εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, εντάσσοντάς τες στον κανονισμό ασφάλισης της φυτικής παραγωγής του Ε.Λ.Γ.Α..
Keywords
Τυχαία Θέματα