Απόδραση από τη φυλακή σχεδίαζαν οι χουντικοί

22:30 17/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού είχαν καταστρώσει... στενοί συνεργάτες των χουντικών το 1980 όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος.

Αλληλογραφία του Στυλιανού Παττακού αποκάλυπτε τα σχέδια απόδρασης των χουντικών από το σωφρονιστικό ίδρυμα τον χειμώνα του 1980.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ντερτιλής και Παττακός όταν ήταν επικεφαλής είχαν ετοιμάσει την απόδραση ενώ ο Παπαδόπουλος απείχε υποστηρίζοντας ότι το πολύ να φτάσουν μέχρι το νοσοκομείο της φυλακής
με σπασμένα μέλη, αν γλίτωναν από τις σφαίρες των φρουρών.

Τελικά το σχέδιο μαθαίνεται από τη διεύθυνση φυλακών και αρχίζουν ανάμεσά τους διαπληκτισμοί για το ποιος ευθύνεται που έγινε γνωστό.

"Μου προετάθη υπότινος των συνεγκλήστων η απόδρασις ως γενναία πράξις και επιτρεπτή επιβαλλομένη υπό τον στρατιωτικόν κανονισμόν προς δικαίωσιν του αγώνος μας. Ηρχισα να μελετώ και να σχεδιάζω.

Ευρήκα λύσεις τινάς, δεν ευρέθη ευκαιρία έντιμος. Ευρεθείς εις κλούβαν από αεροδρομίου Χανίων προς φυλακάς Χανίων, μου εγένετο πρότασις να αποδράσω υπό συνοδεύοντός με στην κλούβα ενοματάρχου... Απέρριψα την πρόταση ως ήτο φυσικόν", αναφέρει η απόρρητη επιστολή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα