Από τα γκέτο στην Ευρώπη

14:50 7/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Κουίντον Χόσλεϊ μεγαλούργησε στο street basketball πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη...


Οι συστατικές επιστολές που συνόδευαν τον Κουίντον Χόσλεϊ το καλοκαίρι του 2007 ήταν τουλάχιστον ενθαρρυντικές όμως ο απόφοιτος του Φρέσνο Στέιτ δεν… έπεισε τους ανθρώπους του Ρεθύμνου, αφού κούνησε μαντίλι έπειτα από μια εβδομάδα προπονήσεων στον ΑΓΟΡ. Ο 26χρονος Αμερικανός φόργουορντ πήγε στην τουρκική Καρσίγιακα, ήταν MVP
του πρωταθλήματος και υποχρέωσε τις μισές ευρωπαϊκές ομάδες να ασχοληθούν με την περίπτωσή του πριν υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Χόσλεϊ συνεχίστηκε στην Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατάσαραϊ ενώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Αλιάγα του έδωσαν το εισιτήριο επιστροφής στην ACB με τη φανέλα της Μπανταλόνα. Πριν εξελιχτεί σε έναν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση Αμερικανούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ο Κουίντον Χόσλεϊ ξεδίπλωσε το ταλέντο του στα γκέτο των ΗΠΑ, εκεί που παίζεις με ανθρώπους που δεν τους νοιάζει ποιος είσαι και από πού κατάγεσαι.

«Το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι να κερδίζεις τον σεβασμό. Ποτέ δεν φοβήθηκα. Το περιβάλλον που συνάντησα στο Χάρλεμ δεν πρόκειται να το βρω πουθενά στον κόσμο! Εκεί δεν έχει σημασία αν έχεις παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη ή το ΝΒΑ. Σε αυτά τα γήπεδα είναι όλοι ίσοι» παραδέχτηκε ο νεαρός φόργουορντ της Μπανταλόνα, ο οποίος μάλιστα θυμήθηκε το σύντομο πέρασμά του από την Ελλάδα πριν από περίπου τρία χρόνια: «Δοκιμάστηκα για μια εβδομάδα στην Ελλάδα. Πραγματικά δεν ξέρω τι συνέβη και τελικά δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Απλώς θυμάμαι ότι ο προπονητής (σ.σ. ο Στέργιος Κουφός) ήθελε να δοκιμαστώ για άλλη μια εβδομάδα όμως δεν ήμουν σίγουρος αν με ήθελαν πραγματικά. Μετά ήρθε η πρόταση από την Τουρκία και την αποδέχτηκα».

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα