Απειλούν με νέα επίταξη

23:07 27/1/2013 - Πηγή: 24wro
Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης ξεκινά μεταξύ κυβέρνησης και των συνδικάτων στις μεταφορές. Οι εργαζόμενοι, παρά τη σκληρή στάση της κυβέρνησης στο ...
θέμα του Μετρό, τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία παράνομη και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πως η επίταξη σε Μετρό, ΗΣΑΠ,
Τραμ είναι νόμιμη, αποφάσισαν να γίνει κανονικά η απεργία της Δευτέρας, όπως είχε αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Αύριο θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους, την ώρα που κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα εφαρμόσει εκ νέου το μέτρο της επιστράτευσης. Η διοίκηση της ΟΣΥ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απεργία, ενώ το ίδιο θα πράξει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να κριθεί παράνομη η κινητοποίηση στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς από αύριο οι εργαζόμενοι τραβούν χειρόφρενο σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακό και ΟΣΕ. Κανονικά κινούνται Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, αλλά οι συρμοί του Μετρό σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια ως το Αεροδρόμιο.

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» και στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».
Keywords
Τυχαία Θέματα