Ανοίγει η αυλαία των Special Olympics

21:35 25/6/2011 - Πηγή: 24wro

 Με παρουσιαστές τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Μαρία Μενουνος...
Η αυλαία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011» ανοίγει απόψε στις 8.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την ελπίδα να νιώσουν χαρά τα παιδιά με διανοητική αναπηρία και να σταλούν παντού ανά τον κόσμο μηνύματα ειρήνης, σεβασμού στη διαφορετικότητα, αποδοχής, κοινωνικής ένταξης και ισότητας.

«Κάθε αθλητής, ένας Οδυσσέας» είναι το σύνθημα και συνάμα προσκλητήριο στα άτομα με νοητική
υστέρηση, ώστε να κυνηγήσουν με θάρρος και δύναμη το όνειρό τους, να διεκδικήσουν με υπομονή ό,τι δικαιούνται. Όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, το ομηρικό έπος θα αναβιώσει, σε μορφή παραμυθιού, αφ' ενός για να γίνει πιο κατανοητό και αφ' ετέρου να δείξει τον δρόμο προς την αξιοπρέπεια και τον αλληλοσεβασμό.

Την έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ καλωσόρισμα θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος των Special Olympics International dr. Τίμοθι Σράιβερ, η πρόεδρος βεβαίως της Εκτελεστικής και Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, κ. Δεσποτοπούλου.

Το μουσικό κομμάτι της τελετής έχει ανατεθεί στον μύθο της σόουλ Στίβι Γουόντερ, άτομο με αναπηρία (καθώς γεννήθηκε τυφλός), επίσης στον Ιταλό τενόρο Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος μαζί με τη δική μας Αλκηστη Πρωτοψάλτη θα ερμηνεύσουν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή τραγούδι των Αγώνων.

Παρουσιαστές θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Μενούνος. Στη λίστα των συντελεστών της γιορτής περίοπτη θέση έχουν ακόμη ο σκηνογράφος Ηλίας Λεδάκης και η ενδυματολόγος Ελλη Παπαγεωργακοπούλου.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011» θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011, με συμμετοχή 7.000 αθλητών και αθλητριών από 175 χώρες, 2.500 προπονητών, 3.000 κριτών/διαιτητών, 40.000 μελών οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντών και περίπου 3.000 δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα