Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια

19:05 10/7/2011 - Πηγή: 24wro
Επεκτείνεται το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια...
που ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο μεταξύ των περιοχών  Άγιος και Αγιόκαμπος, όπου οι πύρινες "γλώσσες" πέρασαν κοντά από εξοχικές κατοικίες.
Οι άνδρες της πυροσβεστικής δίνουν δύσκολη μάχη με τις φλόγες ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, εντάσεως έως και 8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.
Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η συνεχής ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής.
Επτά αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Στο έδαφος αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν 35
πυροσβέστες με 16 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα.
Πρόβλημα παρουσιάζεται στις τηλεπικοινωνίες στη φλεγόμενη περιοχή.
Τα άλλα μέτωπα
Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου στη Ζάκυνθο, όπου επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου νωρίτερα απείλησε σπίτια και έκαψε πευκοδάσος.  Υπό έλεγχο η φωτιά και στην  Αιτωλοακαρνανία.
Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα
Υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος φωτιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) προβλέπεται τη Δευτέρα 11 Ιουλίου για την Περιφέρεια Αττικής και τη νότια Εύβοια.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.









newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα