Ανεπαρκές βήμα το Ρίο+20

08:27 22/6/2012 - Πηγή: 24wro
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε εκ...
προοιμίου της συνόδου κορυφής Ρίο+20 για την αειφόρο ανάπτυξη, είναι ένα βήμα, αλλά ανεπαρκές.

«Είναι ένα βήμα ανεπαρκές, ένα βήμα που θα εξαρτηθεί από τους παγκόσμιους ηγέτες να το κάνουν ένα θετικό βήμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπήρξαν επιτεύγματα που έγιναν σταδιακά, αναφέρομαι συγκεκριμένα στον οδικό χάρτη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης μέχρι το 2015, αναφέρομαι στην ενίσχυση και την
αναβάθμιση του UNEP (Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το περιβάλλον) που εξακολουθεί να απέχει πολύ από την Υπηρεσία του ΟΗΕ για την ανάπτυξη, αλλά σηματοδοτεί όμως μια αρχή» πρόσθεσε.

«Υπήρξε επίσης μια σημαντική συμφωνία για την προστασία των ωκεανών, η πράσινη οικονομία αναγνωρίστηκε ακόμη και αν αυτή εξακολουθεί να προκαλεί υποψίες και υπάρχει μια έμφαση, για πρώτη φορά, στα κοινωνικά θέματα και τη φτώχεια» σημείωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Σε ότι αφορά τις «ανεπάρκειες» ο κ. Ολάντ σημείωσε την έλλειψη πρόσθετων χρηματοδοτήσεων.

«Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη, θα χρειαστεί ένας ορισμένος αριθμός δειγμάτων όταν θα θελήσουμε να αποτρέψουμε τους ρυπαντές και θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε τις εσωτερικές τριβές σε ορισμένες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές σχέσεις» διαβεβαίωσε.

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα