Ανάσα για 180 ανέργους σε Πειραιά και νησιά

20:03 23/7/2012 - Πηγή: 24wro
Ανάσα σε 100 ανέργους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες θα προσφέρει η...
δράση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στον Δήμο Πειραιά». Η παρέμβαση υλοποιείται από εννέα φορείς, ενώ στοχεύει στην τοποθέτηση ανέργων περιοχής του Δήμου Πειραιά σε δυναμικούς
κλάδους της τοπικής οικονομίας, όπως η κοινωνική οικονομία και η «πράσινη» οικονομία. Το πρόγραμμα προβλέπει σύσταση νέων ατομικών ή άλλων επιχειρήσεων σε τεχνικά επαγγέλματα , αλλά και επαγγέλματα της ζώνης του λιμένα και της ναυτιλίας για ωφελούμενους, οι οποίοι θα προετοιμαστούν για την ένταξή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης που θα είναι ενεργά κατά την έναρξη της λειτουργίας τους.

Ακόμη η σύμπραξη ενθαρρύνει τη σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από ωφελούμενους σε τομείς όπως η καθαριότητα, οι μικρές τεχνικές εργασίες, διαμόρφωσης - συντήρησης ανάπλασης εξωτερικών χώρων και χώρων πρασίνου, αλλά και οι υποστηρικτικές προς μονάδες κοινωνικής στήριξης υπηρεσίες.

Παράλληλα, η δράση θα οδηγήσει στην τοποθέτηση ωφελούμενων σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής, δίνοντας έμφαση σε πεδία με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης (μεταφορές - διαμετακόμιση).

Α.Σ. «ΚΑΝΘΑΡΟΣ»

Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού,18531 Πειραιάς

Υπεύθυνος: Γεώργιος Ζησιμάτος

Τηλ.: 210 4176318

Fax: 210 4138486

E-mail: [email protected]

80 θέσεις για την προστασία του Αργοσαρωνικού

Σε 80 ανέρχονται οι ωφελούμενοι από τη δράση «Απασχόληση και προστασία του περιβάλλοντος», η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την περιοχή του Αργοσαρωνικού. Στόχος της σύμπραξης είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υποστηρικτικών υπηρεσιών για την επιτυχημένη ενσωμάτωσή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας και ειδικότερα των μακροχρόνια ανέργων άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα και των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Η προσπάθεια συντονίζεται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα οδηγήσει στη σύσταση δύο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η δημιουργία και η συντήρηση χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, ο καθαρισμός, η φύλαξη και η πυροπροστασία χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, η φύλαξη, η ανάδειξη και η προστασία χώρων φυσικού κάλλους, η οργάνωση προγραμμάτων ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, η προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η υποστήριξη πράσινων επιχειρήσεων, οι οποίες αξιοποιούν τα προϊόντα της ανακύκλωσης.

Α.Σ. «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

Αντιπλοιάρχου Βλαχάκου 38-40, 18545 Πειραιάς

Υπόψη: κ. Δ. Ζαφειρόπουλου

Τηλ.: 210-4627013

Fax: 2104619565

E-mail: [email protected], [email protected]

Pireas2day
Keywords
Τυχαία Θέματα