Αλλάζουν φύλο στο 11χρονο παιδί τους!

15:06 4/10/2011 - Πηγή: 24wro
Σοκ προκαλεί η είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου ότι ένα ζευγάρι αλλάζει φύλο στο 11χρονο αγοράκι του! ...
Το πρωτοφανές περιστατικό, που έχει ως πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες και ένα αγοράκι το οποίο έχουν υιοθετήσει, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφήνοντας άφωνη την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Η υπόθεση εγείρει τεράστια ερωτήματα και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, τόσο μεταξύ επιστημόνων όσο και απλών πολιτών που προσπαθούν να καταλάβουν πώς οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αλλαγή φύλου του παιδιού
σε τόσο μικρή ηλικία. Ξένοι και Ελληνες επιστήμονες θεωρούν πολύ βεβιασμένη αυτή την κίνηση που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ψυχικό κόσμο του παιδιού, αλλά και για το πώς παίρνονται τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του αγοριού στην προεφηβική του ηλικία. Και αν το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη τις προηγούμενες μέρες στην Καλιφόρνια όταν ο 10χρονος Livvy James «εγκατέλειψε» το σχολείο ως αγόρι και επέστρεψε σε αυτό μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ως κοπέλα, με τις ευλογίες των γονιών του. Ολοι πλέον περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το νέο αυτό φαινόμενο που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να χτυπήσει και την πόρτα της χώρας.

Η «Espresso» επικοινώνησε με ειδικούς και επιστήμονες και ζήτησε την άποψή τους για το θέμα. Πολλοί από αυτούς μιλούν για λανθασμένη ενέργεια, ενώ τονίζουν ότι αν και το ίδιο το παιδί θέλει να προβεί σε αλλαγή φύλου, θα πρέπει αυτό να γίνει εφόσον για αρκετό καιρό παρακολουθηθεί από γιατρούς και για μεγάλο διάστημα ακολουθήσει αγωγή ψυχοθεραπείας.
Απείλησε να ακρωτηριαστεί
Η απόφαση ενός γκέι ζευγαριού στην πόλη Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ να ωθήσει το 11χρονο υιοθεετημένο παιδί του στο να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου και να γίνει κορίτσι καθώς, όπως ισχυρίζονται οι ομοφυλόφιλες γυναίκες, ο μικρός Thomas αντιμετωπίζει κρίση σεξουαλικής ταυτότητας, έφερε μεγάλες αντιδράσεις.

Οι θετοί γονείς του, η Pauline Moreno και η Debra Lobel που παντρεύτηκαν το 1990, υπερασπίστηκαν την απόφαση του Thomas, που τώρα αυτοαποκαλείται Tammy, να αρχίσει θεραπεία για αλλαγή φύλου σε τόσο μικρή ηλικία. Το βασικό επιχείρημα του γκέι ζευγαριού είναι ότι τα παιδιά με διαταραχή ταυτότητας φύλου -ή δυσφορία γένους- που αναγκάζονται να αναβάλουν την αλλαγή φύλου στο μέλλον αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας.

Παρά τη μεγάλη κατακραυγή της κοινής γνώμης, η Pauline και η Debra είναι κατηγορηματικές ότι δεν έχουν πιέσει τον 11χρονο στη λήψη της απόφασης να γίνει κορίτσι. Οπως ισχυρίζονται, «ένα από τα πρώτα πράγματα που ο Thomas τους είπε όταν έμαθε τη νοηματική γλώσσα, εξαιτίας προβλήματος που είχε στην επικοινωνία στην ηλικία των τριών ετών, ήταν: “Είμαι ένα κορίτσι”».

Η Pauline λέει ότι ο Thomas ήταν ντροπαλός και δυστυχισμένος ως παιδί και σε ηλικία επτά ετών, αφού απείλησε με αυτο-ακρωτηρι
Keywords
Τυχαία Θέματα