Αγώνας δρόμου για την πάταξη της φοροδιαφυγής

16:35 1/5/2011 - Πηγή: 24wro
Την Δευτέρα η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ανακοινώσεις...
για το τριετές σχέδιο δράσης με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πραγματοποίησε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής, στην οποία μετείχαν επίσης ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, διάρκειας από το 2011 μέχρι και το 2013, καθώς η κυβέρνηση επιδιώξει
την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.
Το πρόγραμμα θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, δηλαδή στον έλεγχο των φυσικών προσώπων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, που δεν δικαιολογούν το επίπεδο ζωής τους και την περιουσιακή τους κατάσταση, τον έλεγχο για την απόδοση του ΦΠΑ καθώς και τον περιορισμό του λαθρεμπορίου.
Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων, καθώς και διενέργεια πόθεν εσχες. Επίσης θα προσδιορίζεται με σαφήνεια ο ρόλος της νέας οικονομικής αστυνομίας που θα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Την Τετάρτη έρχεται στη χώρα μας το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκείμενου να επεξεργαστεί τις τριμηνιαίες εκθέσεις αξιολόγησης, από το περιεχόμενο των οποίων θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου ύψους 12 δισ. ευρώ.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα