ΑΦΙΕΡΩΜΑ: El jugador, Ernesto Valverde

09:58 23/4/2012 - Πηγή: 24wro
Τι ελπίδες έχεις να γίνεις διάσημος όταν η μοίρα όρισε να γεννηθείς σε ένα χωριό 279 κατοίκων...
σε υψόμετρο 2.000 μέτρων... κάπου κοντά στα σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία; Η αλήθεια είναι πως λίγες... Εκτός αν είσαι εργατικός. Σα... μυρμήγκι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε Τεχεδόρ, όπως είναι το πλήρες όνομα του (σε λίγο καιρό πρώην...) προπονητή του Ολυμπιακού
γεννήθηκε στις 9 Φλεβάρη του 1964 στο χωριουδάκι Βιαντάρ Ντε λα Βέρα, στην επαρχία Κάθερες. Κανείς τότε δε φανταζόταν ότι σήμερα ο Βαλβέρδε θα ήταν (μαζί με τον υπουργό Σελεστίνο Κορμπάχο) ο πιο διάσημος απόγονος του συγκεκριμένου χωριού.

Σίγουρα, πάντως, όχι οι γονείς του που αποφάσισαν να μετακομίσουν στη χώρα των Βάσκων, στηνΑλαβές, όταν ακόμη ο Ερνέστο ήταν νήπιο. Δε φαντάζονταν, επίσης, ότι αυτή η εθελούσια... βασκοποίηση τους, θα επέτρεπε στο μέλλον στο παιδί τους να γίνει δεκτός και να κάνει μεγάλη καριέρα με το καμάρι των Βάσκων, την Αθλέτικ Κλαμπ του Μπιλμπάο.

Μία σπάνια φωτογραφία με τον Ερνέστο... παιδάκι (κάτω αριστερά) που ανακαλύψαμε στο myspace ενός παιδικού του φίλου!

Μόνιμος κάτοικος Αλαβές, πια, ο Ερνέστο ανακαλύπτει από παιδί την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και αρχίζει να... δουλεύει για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο πατέρας του τον γράφει στιςακαδημίες της Αλαβές και όλα είχαν πια πάρει το δρόμο τους.

Ο Ερνέστο θα γινόταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής... Το Sportaction.gr, αποχαιρετώντας τονΕρνέστο Βαλβέρδε από την Ελλάδα, αφού σας παρουσίασε την μέχρι σήμερα καριέρα του προπονητή Βαλβέρδε, σας παρουσιάζει με λεπτομέρειες και... στοιχεία, την καριέρα του ποδοσφαιριστή Βαλβέρδε. Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε, λοιπόν, το κουβάρι των αναμνήσεων, γυρνώντας 30 χρόνια πίσω.

1982-1985 Αλαβές
Η καριέρα του ποδοσφαιριστή Ερνέστο Βαλβέρδε ως μέλος επαγγελματικής ομάδας ξεκινάει το καλοκαίρι του 1982 … Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός εντάσσεται από τις ακαδημίες στο δυναμικό της πρώτης ομάδας της Αλαβές που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο έγινε την έκτη αγωνιστική της σεζόν, στις 10 Οκτώβρη του 1982. Η Αλαβές υποδέχεται την Κάντις και ο προπονητής της, Γκαρθία Ντε Αντούανεμπιστεύεται φανέλα βασικού στον πιτσιρικά Βαλβέρδε που αγωνίζεται σε όλο το ενενηντάλεπτο της νίκης της ομάδας του με 1-0.

Ο Βαλβέρδε τα πάει καλά, στέκεται όρθιος στα… βαθιά και μάλιστα συνεχίζει στο βασικό σχήμα και τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές αφού τον εμπιστεύεται και ο νέος τεχνικός της ομάδας που αντικατέστησε τον Γκαρθία αμέσως μετά τοντεμπούτο του Βαλβέρδε!

Ο νέος κόουτς, Λουίζ Μαρία Αστόργκα δικαιώνεται για την εμπιστοσύνη του αφού βλέπει τον μικρό της ομάδας να σημειώνει και το πρώτο του επαγγελματικό γκολ: 24 Οκτωβρίου του 1982 και ο Βαλβέρδε πετυχαίνει στο 82ο λεπτό το γκολ της τιμής στην εντός έδρας ήττα από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα με 1-3.

Στη συνέχεια ο Βαλβέρδε χάνει τη θέση του στην ομάδα και βλέπει όλη τη
Keywords
Τυχαία Θέματα