Γιούχαραν τον Άκη στις φυλακές

09:52 23/4/2012 - Πηγή: 24wro
Συνθήματα και πολλά κοσμητικά επίθετα της γαλλικής και της εγχώριας αργκό δονούσαν...
για τρεις ώρες τις φυλακές Κορυδαλλού, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Αποδέκτες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης, που λούφαζαν στη VIP έκτη πτέρυγα.

Αρχιφύλακες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη
του υπουργείου Δικαιοσύνης -σε διαρκή τηλεφωνική ενημέρωση και η ηγεσία του υπουργείου- πανικόβλητοι προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και τους εξαγριωμένους κρατούμενους που είχαν κρεμαστεί στα κάγκελα.
Πρωταγωνιστές, οι κρατούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται σε απεργία πείνας, συμπαραστεκόμενοι στους ομοϊδεάτες τους, κρατούμενους στις φυλακές Δομοκού για τις συνθήκες κράτησης, και δεκάδες ποινικοί κρατούμενοι, ανάμεσά τους και βαρυποινίτες, χτυπούσαν τις πόρτες και τα παράθυρα των κελιών ανάβοντας φωτιές με σεντόνια, ενώ το ακατάσχετο υβρεολόγιο και τα συνθήματα έμοιαζαν με προάγγελο εξέγερσης. «Δεν σας θέλει ο Κορυδαλλός, πάρτε τα κλεμμένα σας και μπρος!», «Έξω τα λαμόγια από τις φυλακές!» και «Κλέφτες, απατεώνες, στο Σύνταγμα αγχόνες!» φώναζαν επί ώρες και απειλούσαν με γενική σύρραξη.

Αγανάκτησαν

Οι «αγανακτισμένοι» κρατούμενοι, κυρίως στην πρώτη πτέρυγα των φυλακών, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την απομονωμένη έκτη πτέρυγα των «υψηλών» κρατουμένων, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον Κορυδαλλό ο Α. Τσοχατζόπουλος, εκδήλωσαν αρχικά τη δυσφορία τους, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε οργισμένη αντίδραση. Μάλιστα, η αυτοπρόσωπη υποδοχή του άλλοτε κραταιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ από τον αρχιφύλακα Μιλτιάδη Σιώρο και το καφεδάκι που του προσφέρθηκε στο αρχιφυλακείο το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας του Πάσχα αποτέλεσαν την αφορμή για το ομαδικό ξέσπασμα - γιουχάισμα.

Στη «διακεκριμένη» έκτη πτέρυγα, όπου διαμένει ο Α. Τσοχατζόπουλος, οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση «σαρδελοποίησης» που επικρατεί στο υπόλοιπο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πέντε κελιά με ντουζιέρες που έχουν διαρκή παροχή ζεστού νερού, τηλεόραση, μικρό καναπέ, κοινόχρηστο καρτοτηλέφωνο, κρεβάτι και τουαλέτα μοιάζουν με σουίτες, σε σχέση με τα κελιά-κονσέρβες όπου εγκαταβιώνουν περισσότεροι από 900 υπόδικοι και κρατούμενοι.

Συγκάτοικοι του Α. Τσοχατζόπουλου στο κελί Νο 1 είναι οι συγκατηγορούμενοί του Ν. Ζήγρας, Γ. Σαχπατζίδης και Αστ. Οικονομίδης, στο κελί Νο 3 βρίσκονται επίορκοι αστυνομικοί, κρατούμενοι για ποινικές υποθέσεις, στο κελί Νο 4 ο Παύλος Ψωμιάδης και στο κελί Νο 5 ο τελευταίος των χουντικών, ο υπέργηρος Νίκος Ντερτιλής. Ολοι μαζί χρησιμοποιούν τη μικρή κουζίνα που βρίσκεται στον χώρο, ο οποίος ουσιαστικά είναι και το κλειστό τους προαύλιο όπου πηγαινοέρχονται, καθώς από τον ασφαλή χώρο της έκτης πτέρυγας δεν βγαίνουν καθόλου, παρά μόνο όταν έχουν κατ’ ιδίαν επισκεπτήριο στο αρχιφυλακείο ή χρειάζεται να μεταβούν στο νοσοκομ
Keywords
Τυχαία Θέματα