X.ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα

08:27 9/10/2012 - Πηγή: 24wro
Την ανάγκη να πραγματοποιηθούν αποφασιστικά βήματα προόδου τους επόμενους μήνες και...
χρόνια στην Ελλάδα, επεσήμανε από τις Βρυξέλλες οΕπικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: Η άποψη της Επιτροπής» που διοργάνωσε η γνωστή δεξαμενή σκέψης CEPS.

Παρουσιάζοντας
την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο Χ. Ράιχενμπαχ τόνισε ότι παραμένει κρίσιμη, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. «Υπάρχει αποφασιστικότητα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, επισημαίνοντας την ισχυρή δέσμευση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο Χ. Ράιχενμπαχ παραδέχθηκε ότι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα χάθηκε λόγω των εκλογών και πολιτικών αλλαγών στη χώρα.

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα το καθεστώς δεν εξασφάλιζε την ίση μεταχείριση των διαφορετικών κατηγοριών του ελληνικού πληθυσμού. Ωστόσο σημείωσε ότι έχουν γίνει ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον τομέα της φορολογικής διοίκησης, όπως είναι η πρόβλεψη για τη σύσταση θέσης Μόνιμου Γενικού Γραμματέα για τη φορολογία στο υπουργείο Οικονομικών, που θα του εξασφαλίζει μεγαλύτερη λειτουργική ανεξαρτησία έναντι των πολιτικών πιέσεων.

Επιπλέον, ο Χ. Ράιχενμπαχ χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Επικαλούμενος την έκθεση του ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα, τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα διαφορετικά υπουργεία.

Πάντως πρόσθεσε ότι το πρόβλημα έχει γίνει πλέον κατανοητό από την ελληνική πλευρά και ότι έχει ξεκινήσει προσπάθεια αξιολόγησης των δομών των υπουργείων και συγχώνευσης των κυβερνητικών υπηρεσιών.

moneypost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα