Κάνουν δουλειές με... καναπέδες

07:48 9/10/2012 - Πηγή: 24wro
Δυο Αργεντινοί, ο Φρεντ Καβαλιέρο και ο Φακούντο Μπιλιαβεϊράν είχαν μια έξυπνη ιδέα...
δημιούργησαν το Startup Stay, μια διαδικτυακή κοινότητα για επιχειρηματίες που ταξιδεύουν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια άλλη εκδοχή του couchsourfing, η οποία επιτρέπει στους επιχειρηματίες να φιλοξενούνται σε σπίτια επιχειρηματιών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, εξοικονομώντας χρήματα και δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο επαφών.

Οι δυο δημιουργοί της ιστοσελίδας γνωρίστηκαν στην Ιρλανδία και έβαλαν σε εφαρμογή την ιδέα τους το 2007 επενδύοντας σ’ αυτή όλες τους τις οικονομίες. Μέσα σε λίγο
καιρό η νέα πλατφόρμα κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 3.000 μέλη. Η εφαρμογή φέρνει σε επαφή επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να φιλοξενηθούν στο σπίτι ενός μελλοντικού συνεταίρου ή πελάτη. Με τον τρόπο αυτό γνωρίζει κανείς από «πρώτο χέρι» τον άνθρωπο με τον οποίο θα κάνει δουλειές. Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να μοιραστεί κανείς τις ιδέες του και να δουλέψει μαζί με το άτομο που επιλέγει, χωρίς απαραίτητα να καταλύσει στον καναπέ του σπιτιού του.

Το startupstay.com έχει έδρα στο Λονδίνο και απασχολεί τρία άτομα. Το δίκτυο που έχει αναπτύξει περιλαμβάνει επιχειρηματίες σε 550 πόλεις, κυρίως νέους που ασχολούνται με τον τομέα της τεχνολογίας.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα