OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αυτοί είναι στο μυαλό του Ερνέστο

19:45 2/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Νταβίντ Φουστέρ, όπως και οι Ιμπαγάσα, Ριέρα και Ουρτάδο...
είναι παίκτες που ο Βαλβέρδε γνώριζε καλά από τις προηγούμενες ομάδες του. Φέτος, ο «Τσινγκούρι» δεν αποκλείεται να «χτυπήσει» ξανά παίκτη από το… παρελθόν του, αφού το σχέδιο αποδίδει… Διανύουμε περίοδο μεταγραφικού σχεδιασμού και στον Ολυμπιακό αυτή την εποχή υπάρχουν… αρκετών ειδών λίστες. Αυτοί που προτείνονται, αυτοί που «τσεκάρονται» ή έχουν «τσεκαριστεί» από το
τμήμα σκάουτινγκ, αυτοί που αρέσουν, οι λύσεις από το πάνω, το μεσαίο και το κάτω «ράφι», τα «ονόματα», οι «έξυπνες βόμβες» κτλ.
Ωστόσο, πιθανότατα η σημαντικότερη «λίστα» που… κυκλοφορεί στου Ρέντη -όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας- και αυτή που ίσως τελικά «βγάλει» και κάποιους από τους επόμενους ερυθρόλευκους, είναι αυτή των… παλιών γνωστών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δηλαδή παικτών με τους οποίους ο «Τσινγκούρι» έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν, γνωρίζει τι μπορούν να κάνουν και τι όχι, τον χαρακτήρα τους, τις συνήθειές τους και τον τρόπο που θα τους χειριστεί αλλά και που οι ίδιοι ξέρουν τι θέλει από αυτούς. Η συνεργασία με παλιούς παίκτες του είναι τακτική που αρέσει ιδιαίτερα στον Βαλβέρδε και από τη στιγμή που αποδίδει, καλή ώρα όπως με την περίπτωση του Νταβίντ Φουστέρ, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και φέτος το καλοκαίρι…
Οι… παλιοί γνωστοί που «παίζουν»
Αρχικά, όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που ο Βαλβέρδε γνωρίζει καλά από τις προηγούμενες ομάδες του και θα ήθελε να έχει ξανά στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος είναι ο 27χρονος Καμερουνέζος Κάρλος Καμενί της Εσπανιόλ και ο δεύτερος ο 31 ετών Βάσκος γκολκίπερ της Μπιλμπάο, Ντανιέλ Αρανθούμπια. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο ως το 2013 και απαιτούνται χρήματα για την αγορά τους.
Για τον αριστερό μπακ, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Νταβίντ Γκαρσία (30, Εσπανιόλ, μένει ελεύθερος) και Άσιερ ντελ Όρνο (30, Λεβάντε, έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμη), τον οποίο ο Βαλβέρδε είχε παίκτη στην Μπιλμπάο. Δύο παίκτες που πάντως έχουν αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα τους.
Στους κεντρικούς χαφ, ξεχωρίζουν τρεις ποδοσφαιριστές, όμως όλοι τους έχουν ξεπεράσει τα 30. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος και πολιτογραφημένος Ισπανός Μάρκος Σένα της Βιγιαρεάλ, ο οποίος μένει ελεύθερος, ο 31 ετών Κάρλος Γκουρπέγκι της Μπιλμπάο και ο 32χρονος συμπαίκτης του, Πάμπλο Ορμπάιθ.
Τέλος, στην γραμμή της επίθεσης υπάρχει πάντα ο 33χρονος Ραούλ Ταμούδο της Σοσιεδάδ πλέον, αλλά επί σειρά ετών αρχηγός της Εσπανιόλ, όπως και ο 25χρονος Γιόναθαν Σοριάνο (φωτό), ο οποίος φέτος είναι πρώτος σκόρερ στη Β’ Ισπανίας με τη Μπαρτσελόνα Β’ και τον οποίο ο «Τσινγκούρι» είχε επίσης παίκτη στους «κυανόλευκους» της Βαρκελώνης.
Επιπλέον, πέρα από τους παίκτες με τους οποίους ο Βαλβέρδε έχει ξανασυνεργαστεί, πρέπει να γίνει και μια μικρή υποσημείωση για τους παίκτες που ήθελε κατά το παρελθόν, αλλά για τον οποιοδήποτε λόγο οι περιπτώσεις τους δεν προχώρησαν. Περιπτώσεις όπως ο 32χρονος Αργεντινός αμυντικός
Keywords
Τυχαία Θέματα