O Πούτιν έχει γενέθλια και η Ρωσία είναι στο πόδι!

17:23 5/10/2012 - Πηγή: 24wro
Κλείνει τα 60 του και ετοιμάζονται εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα...
Εορταστικές εκδηλώσεις, ρεσιτάλ ποίησης, ειδικά τηλεοπτικά αφιερώματα και συλλογικές ευχετήριες κάρτες είναι μονάχα μερικές από τις δραστηριότητες που θα συνοδεύσουν τον Ρώσο ηγέτη στο κατώφλι του εξηκοστού πρώτου έτους της ηλικίας του.
Στο παρελθόν του έχουν προσφερθεί ως δώρα γενεθλίων από μωρά τίγρεις έως ημερολόγια με προκλητικά ντυμένες γυναίκες, ενώ έχει γιορτάσει με μεγάλες προσωπικότητες και πρώην ηγέτες κρατών, όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Πολλοί πίστευαν πως φέτος, με
δεκάδες χιλιάδες Ρώσους να διαδηλώνουν εναντίον του, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ήταν πολύ πιο διακριτικές. Όμως σφάλλουν.

Νεολαιίστικες οργανώσεις υπέρ της πολιτικής ηγεσίας του Κρεμλίνου διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη τη Ρωσική επικράτεια, με πρώτη και καλύτερη την πολιτική νεολαία του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», η οποία εγκαινίασε καμπάνια με κεντρικό μότο: «Είμαστε η Ρωσία και η Ρωσία είναι ο Πούτιν».

Στον πιο τουριστικό δρόμο της Μόσχας θα διοργανωθεί εκδήλωση ανάγνωσης ποίησης, σε γέφυρα του Ροστόφ θα κρεμαστούν πανό με ευχές, ενώ σε πόλη της Σιβηρίας θα στηθεί τεραστίων διαστάσεων ευχετήρια κάρτα, όπου οι θαυμαστές του Πούτιν θα μπορούν να γράψουν τις προσωπικές ευχές τους.

Στο νότο της χώρας, στην πόλη όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας Άντον Τσέχοφ, παιδιά θα εκθέσουν 100 ζωγραφιές που έφτιαξαν ειδικά για τον Πούτιν.

Στο εορταστικό κλίμα όμως θα συμβάλλουν και αρκετά δημόσια τηλεοπτικά κανάλια με αφιερώματα, ειδικά προγράμματα και μία κινηματογραφική ταινία με θέμα την καθημερινότητα του Ρώσου προέδρου.

Εκδηλώσεις, όμως, διοργανώνονται και από την άλλη πλευρά, με χιλιάδες διαδηλωτές να εκμεταλλεύονται την ηλικία του προέδρου - ηλικία συνταξιοδότησης στη Ρωσία - βρίσκοντας την ευκαιρία να στείλουν το «παππού» «σπίτι» του.

Το Κρεμλίνο με τη σειρά του επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από το γενικότερο εορταστικό κλίμα, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο τύπου του Πούτιν, να δηλώνει πως ο πρόεδρος θα οργανώσει στην οικία του μία πολύ διακριτική γιορτή, πλαισιωμένος από φίλους και συγγενείς, καθώς δεν αρέσκεται στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις. Επίσης, δεν έκανε λόγο για υψηλούς καλεσμένους από άλλες χώρες ούτε για το ποιοι περιέχονται στη λίστα των καλεσμένων.

iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα