NBA: Ποιός το θέλει πιο πολύ;

07:55 9/6/2011 - Πηγή: 24wro
Σε μία από τις συναρπαστικότερες σειρές τελικών στην ιστορία του NBA εξελίσσεται...
η φετινή ανάμεσα σε Μάβερικς και Χιτ.



Ο πέμπτος τελικός ο οποίος θα διεξαχθεί και πάλι στο «American Airlines Center» του Ντάλας, θα είναι εκείνος ο οποίος θα αναδείξει την ομάδα που θα φτάσει στο πρώτο «ματς μπολ» κατάκτησης του φετινού δαχτυλιδιού, με τη σειρά να βρίσκεται στο 2-2.

Ελαφρύ προβάδισμα για τους Χιτ, αφού θα δώσουν δύο ματς (αν χρειαστεί) μπροστά στο κοινό τους, πρόβλημα στο μυαλό του Σποέλστρα το ντεφορμάρισμα
του «βασιλιά» Λεμπρόν, ο οποίος ήταν ωσεί παρών στον τέταρτο τελικό της σειράς αποτρέποντας την ομάδα του από το να κάνει το 3-1 και να «αγκαλιάσει» τον τίτλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Εφτάψυχοι» από την άλλη πλευρά οι Μάβερικς του Ντιρκ Νοβίτσκι, οι οποίοι βρίσκουν πάντα τον τρόπο να επιστρέφουν στο παιχνίδι, ακόμα και αν βρίσκονται πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά. Προβληματισμός και για τον Καρλάιλ, ο εμπύρετος… Γερμανός του, ο οποίος ήταν σαφώς επηρεασμένος από την ίωση στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς.


ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ¬- ΜΑΪΜΙ ΧΙΤ

Για καλή τους τύχη, η μέτρια – για τα δικά του δεδομένα –εμφάνιση του Ντιρκ Νοβίτσκι, «μακιγιαρίστηκε» τεχνιέντως από τις ενισχύσεις των Τέρι, Μάριον και Τσάντλερ, οι οποίοι έκαναν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν μετά τον τρίτο τελικό και βοήθησαν τον απελπιστικά μόνο στους τρεις πρώτους τελικούς Γερμανό, σημειώνοντας συνολικά 46 πόντους. Επιβλητική η παρουσία του τρίτου μέσα στις δύο ρακέτες, μάζεψε 16 ριμπάουντ και εξασφάλισε για την ομάδα του πολλές δεύτερες επιθέσεις οι οποίες αποδείχθηκαν καθοριστικές. Τον τελευταίο πάλι λόγο βέβαια, είχε ο μεγάλος Νοβίτσκι, αφού πήρε τη μπάλα τη στιγμή που ζύγιζε πραγματικά πολλά κιλά και με «κρεμασμένη» πάνω του όλη την άμυνα των Χιτ, σημείωσε το καλάθι που έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του. Με νίκη οι «Μαβς» «παίρνουν κεφάλι» στη σειρά, αποκτώντας αυτομάτως το δικαίωμα να κάνουν φιέστα μέσα στο Μαϊάμι, σε ένα από τα δύο ματς που θα ακολουθήσουν, ελπίζοντας αυτό να είναι το πρώτο.


Όταν έχεις στις τάξεις σου έναν Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος αδυνατεί να φτάσει σε διψήφιο νούμερο πόντων, τότε δεν μπορείς να έχεις την παραμικρή απαίτηση για να φύγεις νικητής από μία ζόρικη έδρα όπως το «American Airlines Center» του Ντάλας. Ο «βασιλιάς» σημείωσε μόλις 8 πόντους (και αυτούς με κάκιστα ποσοστά) αποδεικνύοντας πως… όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια των Μάβερικς. Κορυφαίος αλλά δεν έφτανε για την ομάδα του Σποέλστρα στην αναμέτρηση της Τετάρτης, ο Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος σημείωσε 32 πόντους, φέρνοντας ωστόσο τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη βεβιασμένη τελευταία επίθεση της ομάδας του, η οποία της στέρησε το δικαίωμα να πάει το ματς στην παράταση. Πολύ καλός και ο Κρις Μπος που σταμάτησε στους 24. «Μόνο νίκη» το σύνθημα στο στρατόπεδο των «Big Three», οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στο πρώτο «ματς μπολ» των φετινών τελικών.



ΠΡΟΤΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα