NBA: Καίγεται η… «γούνα» τους!

22:45 20/4/2011 - Πηγή: 24wro
Την πλέον λάιτ εκδοχή της φράσης χρησιμοποιήσαμε...
για την κρισιμότητα των σημερινών αναμετρήσεων των Λέικερς και των Σπερς απέναντι σε Χόρνετς και Γκρίζλις αντίστοιχα, αφού αν δεν επικρατήσουν στα δεύτερα παιχνίδια της σειράς θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να αποχαιρετήσουν πρόωρα τη φετινή «post season».


«Λιμνάνθρωποι» και «σπιρούνια» βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο» μετά τις ήττες που γνώρισαν στο ξεκίνημα των πλέι οφ και πλέον η νίκη στα σημερινά τους παιχνίδια κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική στην πορεία προς τον τίτλο.

Νίκη θέλουν και οι Οκλαχόμα
Σίτι Θάντερ στο ματς που «κλείνει» την τριάδα του σημερινού κουπονιού απέναντι στους Νάγκετς, με σκοπό να κάνουν το 2-0 στη σειρά και να ταξιδέψουν στο Ντένβερ για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, απαλλαγμένοι από άγχη.


(-5.0)  ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ

Θάντερ: Μπήκαν «κοιμισμένοι» στο αντίστοιχο πρώτο παιχνίδι στο οποίο βρέθηκαν  πίσω στο σκορ με διαφορά εννέα πόντων (24-33) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Το δίδυμο Ντουράντ – Ουέστμπρουκ ωστόσο πήρε την κατάσταση στα «χέρια» του και με 72 συνολικά πόντους αποκατέστησε την τάξη και έδωσε στην ομάδα του Σκοτ Μπρουκς τη νίκη με 107-103. Μεγάλο «όπλο» των γηπεδούχων, τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας μέσα και έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αφού και στις δύο κατηγορίες είχαν σχεδόν 50% ευστοχία (38/77 2π. και 9/19 τρ.). Κανένα πρόβλημα τραυματισμού για τους γηπεδούχους που θα παραταχθούν πλήρεις για το 2-0.


Νάγκετς: Γνώρισαν την τρίτη τους ήττα μέσα στο τελευταίο δωδεκαήμερο από τους Θάντερ, αφού μετά τις δύο στις τελευταίες «στροφές» της «regular season» ήρθε μία ακόμα στον πρώτο αγώνα της σειράς και πλέον η ομάδα του Τζορτζ Καρλ καλείται να τα δώσει όλα για το «μπρέικ» στον προσεχή αγώνα, με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει με το μέρος της το αβαντάζ έδρας, με τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν να διεξάγονται στο «Pepsi Center». Κορυφαίος τους στην πρώτη αναμέτρηση, ο Βραζιλιάνος σέντερ Νενέ ο οποίος ολοκλήρωσε με 22 πόντους, σημαντική και η συνεισφορά του Ιταλού φόργουορντ Γκαλινάρι με 18 πόντους, που ωστόσο δεν έφταναν για το μεγάλο διπλό.


ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ


Σπερς: Η απουσία του Τζινόμπιλι από το πρώτο παιχνίδι της σειράς στοίχισε στα «σπιρούνια» περισσότερο από όσο αρχικά περίμεναν, με το τελικό 98-101 να θέτει εν αμφιβόλω την πρόκριση στους ημιτελικούς της Δύσης. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να δει αν θα χρησιμοποιήσει τον Αργεντινό σούπερ σταρ ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον δεξί του αγκώνα. Κακός ο Πάρκερ στο πρώτο παιχνίδι παρά τους 20 πόντους που πέτυχε, αφού τα ποσοστά ευστοχίας του δεν ήταν τα ενδεδειγμένα, η βασική όμως αδυναμία της ομάδας του Σαν Αντόνιο εντοπίστηκε στον ανεπαρκή περιορισμό του Ζακ Ράντολφ ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους.


Γκρίζλις: Απέδειξαν
Keywords
Τυχαία Θέματα