M.ΟΜΠΑΜΑ: Χρειάζεται χρόνος για την οικονομική ανάκαμψη

16:11 10/12/2011 - Πηγή: 24wro
O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνεντευξή του στην...
εκπομπή του αμερικανικού δικτύου CBS «60 Λεπτά», η οποία θα προβληθεί την Κυριακή, δήλωσε ότι παρά τις πρόσφατες θετικές ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη για την επίλυση των διαρθρωτικών της προβλημάτων.

Ο Ομπάμα είπε ακόμη πως θεωρεί πιθανή την υποχώρηση της ανεργίας στο 8% μέχρι το Νοέμβριο του επόμενου έτους προσθέτοντας ωστόσο πως η δουλειά του δεν είναι να κάνει προβλέψεις για την οικονομία.
«Πάντα
πίστευα ότι πρόκειται για μια μακροχρόνια προσπάθεια», απαντά ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει ότι «χρειάζεται χρόνος» για να αντιστραφούν τα «δομικά προβλήματα της οικονομίας, τα οποία συσσωρεύονταν τις προηγούμενες δύο δεκαετίες».
Μάλιστα, το χρονικό ορίζοντα για τις απαιτούμενες ενέργειες τοποθετεί πέραν της μιας προεδρικής θητείας. «(Πίστευα) ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δύο χρόνια. Ίσως περισσότερος χρόνος από μια θητεία. Ίσως ξεπερνάει έναν και μόνο πρόεδρο».
Το Νοέμβριο, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ έπεσε στο 8,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών, από 9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα